28. Februara 2020.

Poruke koje je Dep slao prijatelju mogle bi potpuno da ga unište

Big Portal

Holivudski glumac, koji je pre nekoliko dana prisustvovao premijeri filma “Minamata” u Berlinu, a koji je delom sniman i u Srbiji, trenutno vodi bitku na dva fronta, tačnije sudnice – jedan u Velikoj Britaniji, drugi u Americi. Na sudu u Virginiji Dep se spori bivšom suprugom koju je tužio zbog kaljanja ugleda i časti tražeći odštetu od 50 miliona dolara, a povod tužbi je tekst koji je ona napisala za “The Washington Post” 2018. godine.

U tom tekstu je govorila o sebi kao žrtvi nasilja u braku, te kao ambasadorka za ženska prava u Američkom savezu za građanske slobode pozvala na podršku zlostavljanim ženama. Dep ju je tužio, iako ga u tekstu nije spomenula. Druga tužba je za klevetu u Londonu. Naime, Dep tuži “News Group Newspaper” u čijem okrilju izlazi dnevni list “The Sun”, u kojem je 2018. godine objavljen članak o tome kako je zlostavljao bivšu suprugu.

Zbog toga se Dep i nalazi u Londonu u kojem je doživeo novo, neugodno iznenađenje. Ono što se desilo na suđenju u Londonu može itekako da mu zakomplikuje i život i karijeru.

Na suđenju su isplivale poruke koje je holivudski glumac slao prijatelju, takođe glumcu Polu Betaniju, a u kojima ga poziva na nasilje nad Amber Herd. Kako prenosi Gardijan, Dep je u novembru 2013. godine Betaniju poslao poruku: “Hajde da zapalimo Amber”, a samo nekoliko sati kasnije tog dana poslao je još jednu:
“Hajde da prvo udavimo Amber pre nego što je zapalimo”.

U istoj poruci naveo je i da će imati odnos sa njenim lešom samo kako bi se uverio da je mrtva. Poruke su pročitane tokom parnice, koju je Dep pokrenuo protiv The Sun-a.

Na iznenađenje mnogih, novinarka portala PageSix, Emili Smit, objavila je da je nekadašnji glumčev pravni tim “slučajno podelio 70.000 tekstualnih poruka s braniocima u Londonu”. Na preliminarnom saslušanju na sudu, mogle su da se čuju neke od tih poruka koje je Dep, kako tvrde, slao svom prijatelju Betaniju.

Advokat The Sun-a Adam Volanski iskoristio je deo poruka, onih iz maja 2014. godine kao potvrdu istinitosti izjave Amber Herd da ju je Dep udarao i bacio čizmu na nju pre nego što se onesvestio u toaletu.

Dep je u poruci Betaniju napisao da je popio “pola boce viskija, mnogo red bulova i votki, pilula, dve boce šampanjca u avionu…” pre nego što ju je pokupio avionom u Los Anđelesu. I danas i 2016. godine Depovi američki advokati tvrde da ništa od tvrdnji njegove bivše supruge nije istina i da su one deo “složenih podvala čiji je cilj da za nju stvore pozitivni publicitet koji bi joj pomogao da napreduje u karijeri”.

Ko je koga udario

“Nigde, ponavljam, nigde nema nijedne poruke imejla, dokumenta u kojem Dep kaže ‘udario sam Herd’ ili ‘udario sam je u više prilika”, rekao je Depov britanski advokat Dejvid Šerborn nakon čitanja sadržaja poruka, te dodao:

“Za razliku od priznanja gospođice Herd koje smo imali prilike da vidimo”.

Pritom je Šembron mislio na snimke koje su različiti mediji nedavno objavili, a na kojima Herd priznaje da je udarila Depa.

Kako je dodao, jedna strana laže, druga ne laže.

“Vidimo da laže gospođica Herd. Gospodin Dep je 100 odsto čist”, rekao je advokat.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare