Poruka je jasna - "Neprihvatljivo" - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Poruka je jasna – “Neprihvatljivo”

Portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov kaže da su najnovije sankcije SAD i EU intervencija u unutrašnje poslove Rusije i da su neprihvatljive.

Sankcije SAD i EU su uvedene protiv ruskih pojedinaca i organizacija zbog slučaja Navaljni.

“Smatramo da su takva ograničenja apsolutno neprihvatljiva i mešanje u unutrašnja pitanja Rusije. Ona nanose značajnu štetu odnosima sa SAD i EU koji su već u žalosnom stanju”, rekao je Peskov, prenosi TAS.

Agencija navodi da je portparol Kremlja naglasio i da nove sankcije ili pre ograničenja uvedena protiv nekoliko ruskih funkcionera, u osnovi udvostručuju ona koja su za njih već ustanovljena ruskim zakonodavstvom.

Američko Ministarstvo finansija objavilo je juče da je stavilo na crnu listu sedam ruskih zvaničnika zbog situacije oko ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog.

TAS prenosi da je istog dana Evropska unija proširila svoje sankcije protiv Rusije zbog Navaljnog i na njenoj crnoj listi našli su se još četiri ruska funkcionera: generalni tužilac Igor Krasnov, šef ruskog Istražnog komiteta Aleksandar Bastrikin, šef Federalne kazneno-popravne službe Aleksandar Kalašnjikov i direktor Nacionalne garde Viktor Zolotov .

Danas objavljeno

Borelj: Odnosi između EU i Rusije se ne popravljaju

M.

Banjalučanin koji je motorom udario u drvo na aparatima

M.

U BiH danas 387 novih slučajeva korone, preminulo još 68 pacijenata

M.

Ostavite komentar