Poruka iz Zvezde: Da ostavimo probleme po strani - BIGportal.ba
Košarka Sport

Poruka iz Zvezde: Da ostavimo probleme po strani

Košarkaši Crvene zvezde u vrlo specifičnim okolnostima i situaciji otputovali su na utakmicu 16. kola Evrolige sa Zenitom.

Crveno-beli koji imaju slučajeve pozitivnih na virus kovid-19, obavili su su ponedeljak nova testiranja i laboratorijske analize, a nakon toga krenuli na put u Sankt Peterburg.

Klub je od nedelje bio u stalnom kontaktu sa Evroligom i medicinskim službama, a nakon ponovljenih testiranja utvrđeno je da tim ima jednog pozitivnog na koronavirus, dok su svi ostali negativni.

U takvim okolnostima crveno-beli krenuli su u Rusiju na meč sa odličnim i iskusnim timom koji u svojim redovima ima dvojicu nekadašnjih košarkaša Crvene zvezde:

“Zenit je vrlo iskusna ekipa, svakako formirana da se bori za plasman u TOP 8. Već su pokazali da mogu svakoga da pobede u Evroligi, ključni igrač je Kevin Pengos, ali igra zavisi od mnogo igrača uz odličan balans unutrašnje i spoljne linije. Imaju odlične šutere u Beronu, Holinsu i KC Riversu, dobre skakače i visoke igrače u Tomasu, Gudaitisu. Uz sve što nam se događa i događalo prethodnih dana, verujem da možemo čvrstom i disciplinovanom igrom na obe strane terena da odigramo dobru utakmicu“, rekao je trener Zvezde Saša Obradović.

Branko Lazić smatra da bi trebalo ostaviti sve probleme po strani.

“Pokušaćemo ove iznenadne probleme da ostavimo po strani koliko god je to moguće. Nismo trenirali u nedelju, a spremali smo se za utakmicu ABA lige. Do utakmice u Rusiji praktično ćemo imati samo taj jedan lakši trening, a čeka nas ekipa koja je ove sezone pokazala da sa pravom može da se nada visokom plasmanu. Većinu igrača dobro poznajemo , Berona i KC Riversa logično najbolje, ali sve su to igrači koji imaju već dosta evroligaških sezona u nogama i veliki kvalitet. Nema previše velikih reči u najavi ove utakmice, moramo da se ‘skupimo’ odigramo prema dogovoru i borbeno, i verujem da dobar meč može da nam pruži priliku da se borimo za bodove”, rekao je Lazić.

Meč u “Sibur areni” otvara 16. kolo Evrolige i počinje u 18 časova.

Danas objavljeno

Đere “ispustio” Tima

Vanja A

Skariolo o Teodosiću

Vanja A

Jokić upitan o penziji: To je cilj

Vanja A

Ostavite komentar