Poruka iz Luganska: "To bi bila katastrofa" - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Poruka iz Luganska: “To bi bila katastrofa”

Ministarstvo unutrašnjih poslova LNR saopštilo je da bi miniranje fabrike “Zarja” od strane Oružanih snaga Ukrajine moglo da dovede do katastrofe.

Pomoc´nik načelnika Ministarstva unutrašnjih poslova LNR Vitalij Kiseljov je u emisiji Prvog kanala rekao da bi miniranje fabrike “Zarja” u Rubežnoj od strane ukrajinskih trupa moglo da dovede do katastrofe koju je napravio čovek.

“Činjenica je da tamo (u fabrici “Zarja”) postoji ogromna količina sumporne kiseline, gde smo našli kutije sa eksplozivom odmah ispod rezervoara, dosta toga je raspoređeno po teritoriji fabrike”, citiraju RIA Novosti.

Prema rečima pomoc´nika načelnika Ministarstva unutrašnjih poslova LNR, kada su se vodile borbe u Rubižnu, ukrajinske trupe su artiljerijom pogodile fabriku Zarja.

On je dodao da da su granate pogodile skladišta sa kiselinom, onda bi se “sva kiselina zapalila” i sva isparenja iz nje bi otišla “na teritoriju LNR, u Rusku Federaciju”.

“To bi bila katastrofa koju je napravio čovek”, dodao je Kiseljov.

Ranije je Narodna milicija LNR saopštila da su ukrajinske snage bezbednosti, prilikom povlačenja, minirali veliki hemijski kombinat “Zarja” u Rubižnu.

Danas objavljeno

Ispred suda u Bonu ostavljena odsječena ljudska glava

M.

Prva reakcija Rusije poslije odluke Turske da podrži članstvo Finske i Švedske u NATO

M.

Dječak preminuo u automobilu, baka ga zaboravila

M.

Ostavite komentar