Poruka Beograda: "Ne pravite buru u čaši vode" - BIGportal.ba
Region Vijesti

Poruka Beograda: “Ne pravite buru u čaši vode”

Uoči otvaranja “Šantićevih večeri poezije” premijerka Srbije Ana Brnabić je obišla Sabornu crkvu u Mostaru i posetila “Prosvetinu” školu.

Podelivši svoje impresije s novinarima o Mostaru i starom gradskom jezgru kazavši da se u tom gradu oseća prelepo, Brnabićeva se osvrnula na podršku Vlade Republike Srbije srpskoj zajednici u Mostaru.

“Najvažniji projekat je, svakako, Saborna crkva, u čiju smo gradnju uložili skoro dva miliona evra. Za kompletan dovršetak ostalo je još milion evra i mi ćemo se potruditi da to isfinansiramo. Takođe, Prosvetina škola je nešto što finansiramo u kontinuitetu, opremili smo kancelariju za informacione tehnologije i videćemo šta još možemo da uradimo. To je nama malo, a za ove ljude ovdje puno znači i, zapravo, najvažnije je da ljudi ovde osete našu podršku”, izjavila je Ana Brnabić.

“Tamo gde postoji problem pravne nesigurnosti, to bi značilo da postoji problem sa svim ostalim koncesijama koje su pre toga davane”, navela je Ana Brnabić.

Brnabićeva je kazala da tokom posete Hercegovini nije zaobišla državne institucije i da se u skladu sa svim protokolima obratila institucijama u BiH.

Kako je rekla, ovo je njena jednodnevna poseta srpskoj zajednici u Hercegovini, te poručila da “ne treba praviti buru u čaši vode”.

Odbacila je i poređenje s predsednikom Hrvatske Zoranom Milanovićem da je ona premijerka i hercegovačkih Srba, kao što je on izjavio da je predsednik Hrvata u BiH, a kako su to naveli iz Naše stranke.

“Ne gledam to na taj način. Milanovićeva izjava mi je bila neverovatna i bilo mi je neverovatno da nisu stigle reakcije, čak, ni iz Evropske unije. Ja sam premijerka Srbije i mojoj funkciji postoji pandan u BiH. Ja se ovde osećam kao gost, nemam druge pretenzije”, poručila je ona.

Danas objavljeno

U Srpskoj preminulo 12 osoba, koronom zaraženo još 897

M.

FBiH: Zaraženo 1.886 osoba

M.

Ministarka poručila građanima: Razmaženi ste. Imate šta da jedete

M.

Ostavite komentar