Portland: Jedna osoba ubijena, šestoro ranjeno u pucnjavi - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Portland: Jedna osoba ubijena, šestoro ranjeno u pucnjavi

Jedna osoba je ubijena, a šestoro je ranjeno u pucnjavi koja se dogodila rano jutros u centru Portlanda u američkoj saveznoj državi Oregon.

Jedna od žrtava pucnjave, žena, umrla je u bolnici nakon što je teško povređena iz vatrenog oružja blizu kamiona koji prodaju brzu hranu, javlja AP.

Šestro ostalih žrtava koji su bili na mestu nesreće nisu životno ugroženi, a policija dodaje da je bilo još povređenih, ali da su oni napustili mesto pucnjave na svoju inicijativu.

Za sada niko nije uhapšen. Jedan od očevidaca, kuvar Filiberto Saldana rekao je za lokalni list “Oregonijan” da je bio je zauzet kuvanjem u kamionu za prodaju hrane kada je čuo pucnje.

“Sledeće što znam je da sam video kako ljudi beže. Videli smo tamno plavi automobil kako se udaljava od nas brzo”, rekao je on.

Ova pucnjava je samo poslednja u nizu u najvećem gradu Oregona ove godine, gde je tokom 2021. zabeleženo 570 pucnjava, što je skoro duplo više nego u istom periodu 2020. godine.

Prošlog meseca, dve osobe koje su ranjene u istoj oblasti su se oporavile, iako je pronađeno 28 čaura.

Policija procenjuje da je polovina pucnjava povezana sa obračunima bandi, a gradonačelnik Ted Viler je još u maju upozorio ”da su počiniocima iz bandi rekli da moraju da pucaju na nekoga u roku od mesec dana ili će i sami biti upucani”.

Danas objavljeno

SAD ponovo traže izručenje; snažna podrška mobilisana

M.

“Vatre” u Sudanu se ne gase; hapšenja, protesti – pritisak raste

M.

Erdogan najavio susret sa Bajdenom

M.

Ostavite komentar