Porsche Taycan Cross Turismo - BIGportal.ba
Auto-moto Noviteti

Porsche Taycan Cross Turismo

Porsche je po ranijim planovima prodaju Taycana Cross Turismo trebalo da počne krajem 2020. godine, ali je pandemija koronavirusa (ali i odlična potražnja za standardnim Taycanom) to promenila.

Ovde naime treba podsetiti da je još krajem avgusta prošle godine objavljena informacija da su u Porscheu odložili premijeru ovog električnog modela.

Taycan Cross Turismo će promociju po najnovijim najavama imati u narednih nekoliko nedelja (to bi trebalo da bude u drugoj polovini marta), a do tada pred nama su nove fabričke teaser slike. Na jednoj od njih je i Mark Webber, Porscheov brend ambasador i bivši vozač Formule 1.

Taycan Cross Turismo je u odnosu na standardni Taycan dobio produženi krov, drugačija vrata prtljažnika i veći prtljažnik, ali i nešto viši klirens po uzoru na Mission E Cross Turismo concept iz 2018. godine.

Očekuje se da će Taycan Cross Turismo biti dostupan u verzijama 4S sa 523KS, Turbo sa 671KS i Turbo S sa 751KS. Ostaje da se vidi da li će se možda nuditi i u baznoj verziji sa 408KS odnosno 476KS.

Cene još nisu poznate, ali će u svakom slučaju biti nešto više u odnosu na regularni Taycan.

Ivan Mitić – Autoblog.rs

Danas objavljeno

Uspješno prvo testiranje avionskog motora na vodonik

Vanja A

Kako Beč stimuliše taksi preduzeća da pređu na električna vozila

Vanja A

Bugattijev inženjer dobio ponudu koju nije mogao da odbije

Vanja A

Ostavite komentar