Porsche Syberia RS je savršen auto za sve terene - BIGportal.ba
Auto-moto Noviteti

Porsche Syberia RS je savršen auto za sve terene

Porsche 911 već decenijama predstavlja definiciju vrhunskog sportskog automobila. Uz pozadi smešten motor, prelepi dizajn i dosta luksuza, uvek je bio jedan od najpoželjnijih drumskih automobila. Ali baš 911 ima i bogatu istoriju na različitim off-road terenima, podseća portal Vozim.hr.

Sve je počelo još 1965. godine kad je Porsche 911 postigao odličan rezultat na čuvenom reliju u Monte Karlu. Javnosti je to bio prvi glas o njegovim sposobnostima na terenima van puteva, a Porsche je uskoro počeo da nudi i dodatnu opremu s kojom bi vlasnici 911-ica mogli da voze reli. U narednim godinama Porsche se našao na različitim takmičenjima od afričkog Safarija pa sve do Pariz-Dakar relija, na kome je i pobijedio 1984. godine. Iako prilično uspešna, ta strana Porscheove istorije često pada u zaborav, a mnogi laici se čude kad neko poželi da preuredi svoj primerak 911-ice u off-road vozilo.

Takve brojne predrasude nisu sprečile Kaija Burkharda iz Nemačke da stvori svoj ultimativni off-roader. Naime, njegova prvobitna želja je bila da kupi Humvee, ali limitirana brzina na 80 km/h mu se ipak činila premala. Zato je odlučio da kupi Porsche 911 iz 1986. godine te od njega napravi savršen automobil za relije. Automobil u savršenom stanju je uvezao iz Japana a zatim se za pomoć obratio poznatom nemačkom H&R. Njegova velika želja bila je da napravi savršenu repliku 911-ice kakva je pobedila na Dakaru.

H&R je izvadio staro oslanjanje, isekao lukove točkova i napravio posebno podesivo oslanjanje i brojne dodatake.. Tako ovaj Porsche može bezbrižno da podnese udarce pri velikim skokovima. Kai se pobrinuo da njegov primerak i spolja izgleda kao pravi reli automobil. Tako je dodao nove branike, vitlo koje je ugrađeno u prednji branik, veliki RS spojler i dodatna svetla na poklopcu motora.

Naravno, tu su i veliki točkovi s gumama u dimenziji 215/85 R16 te celi enterijer opremljen sigurnosnim i sportskim dodacima. Korišćena su Recaro sedišta koja su priljubljena uz sigurnosni kavez te Momo volan presvučen u Alkantara/kožu.

Porsche Syberia RS, kako ga je Kai nazvao, sada izgleda kao savršen terenac spreman za sve izazove.

Izvor: Vozim.hr

Foto: H&R

Danas objavljeno

Fiat Centoventi po cijeni od 15.000 evra stiže 2022. godine

Zeljka

Zbog nedostatka čipova Volkswagen nije proizveo stotine hiljada vozila

Zeljka

Ducati Panigale V2 posvećen WSBK šampionu

Zeljka

Ostavite komentar