Porsche neće elektrifikovati GT modele - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Porsche neće elektrifikovati GT modele

Iako se priključio trendu elektrifikacije, nemački Porsche nema nameru da to učini i kod svojih GT modela.

Iako se priključio trendu elektrifikacije, nemački Porsche nema nameru da to učini i kod svojih GT modela.

Direktor Porschea GT Andreas Pruninger je rekao da ni model kao što je Porsche 911 Hybrid neće naterati njegovo odeljenje da počne sa elektrifikacijom.

“To su ideje koje možda mogu da se ostvare sa normalnim sportskim automobilima, ali ne i kod GT modela. Ako bismo morali da elektrifikujemo sve svoje trkačke automobile preko noći, onda bismo možda razmislili o tome. Međutim, ne vidim da će se tako nešto i dogoditi u skorijoj budućnosti”, rekao je Pruninger.

Direktor GT odeljenja je pozdravio prelazak svoje kompanije na elektrifikaciju, a ima podršku vrha kompanije da ostane veran konvencionalnim pogonima.

“Vrlo je važno bitno da se fokusiramo na naša tri glavna stuba. To su hibridi, potpuno električni automobili i ekstremni, konvencionalni sportski automobili. Ferdinand Porše je jednom rekao da će poslednji automobil na svetu biti sportski automobil. Apsolutno sam siguran da je bio u pravu. Na svu sreću, članovi upravnog odbora nas u potpunosti podržavaju u našim planovima koji su uvek ostali verni pravom Porsche automobilu, kao što je model 911”.

B92

Danas objavljeno

Xiaomi objavio kada će početi da proizvodi električne automobile

Vanja A

Da li Volkswagen zaista sustiže Teslu?

Vanja A

Australijanac tijelom pokušao zaštititi Tojotu Supru od grada

Vanja A

Ostavite komentar