Porsche nakon automobila na struju ulazi i na tržište električnih bicikala? - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Porsche nakon automobila na struju ulazi i na tržište električnih bicikala?

Porsche je sada postao vlasnik 20% kompanije Fazua koja se bavi proizvodnjom pogonskih sistema za električne bicikle

Ne samo da su se drastično okrenuli prema električnim automobilima, pa im je Taycan za kratko vreme postao jedan od najprodavanijih modela, već se Porsche ozbiljno uključio i u osvajanje tržišta električnih bicikala, piše Bug.

Naime, Porsche je prošle sedmice preuzeo jednu kompaniju iz ove oblasti. Nakon što su prošle godine dogovorili preuzimanje većinskog vlasničkog udela u hrvatskoj kompaniji Greyp, sada je nemački proizvođač automobila preuzeo i deo firme Fazua, sa sedištem u Bavarskoj.

Fazua se bavi proizvodnjom pogonskih sistema za električne bicikle, a njihove elektromotore u svoje proizvode ugrađuje čak 40-ak proizvođača e-bicikala.

Njihovi sistemi su jedinstveni po tome što se elektromotor, zajedno sa baterijom, može lako ukloniti sa bicikla – što pak vlasnicima omogućava da bicikle koriste i bez pomoći elektromotora i baterija, ali i bez njihovog dodatnog tereta, ako ga u nekom trenutku ne žele.

Porsche je sada postao vlasnik 20% kompanije Fazua, sa dogovorenom opcijom prema kojoj ima pravo da prvi kupi još deonica, kako bi u budućnosti mogao postati i većinski vlasnik.

Danas objavljeno

Hvalio se Ferrarijem, a vozio Toyotu VIDEO

Vanja A

Australijanci i Kanađani preferiraju EV, u SAD i dalje većina za benzince

Vanja A

Vožnja zimi: Kolika bi trebalo da bude temperatura u kabini automobila?

Vanja A

Ostavite komentar