Porsche nagradio radnike sa skoro 8.000 evra - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Porsche nagradio radnike sa skoro 8.000 evra

Porsche je nagradio svoje zaposlene i u pandemijskoj godini. Luksuzni automobilski brend je ostvario rekordne prihode, dok su se broj prodatih vozila i dobit lagano smanjili.

Porsche završava sjajnu godinu s obzirom na situaciju, jer ga je koronavirus jedva dotakao. Zbog toga je ovogodišnja nagrada za zaposlene visoka, gotovo osam hiljada evra.

Osim izazovne situacije na automobilskom tržištu, posebno zbog nedostatka čipova, ova godina bi Porscheu mogla doneti i inicijalnu javnu ponudu deonica.

Glavni izvršni direktor Porschea AG Oliver Blume najavio je da će biti otvoren za razmatranje inicijalne javne ponude nemačkog proizvođača sportskih automobila ako se njihov vlasnik Volkswagen AG odluči na to.

“Mislim da bi Porsche mogao da bude zanimljiv deo za razmišljanje o IPO-u”, rekao je Blume tokom brifinga s američkim novinarima, upozoravajući da konačnu odluku neće doneti on.

“Odluka je na Volkswagenu, a oni nisu ništa odlučili.”

Porsche je bio svetla tačka VW-a tokom pandemije. Isporuke su smanjene samo 3% prošle godine, zahvaljujući snažnoj potražnji u Kini, njihovom najvećem tržištu. To je pomoglo proizvođaču sa sedištem u Štutgartu da održi dvocifrenu maržu dobiti kada su mnogi proizvođači automobila pretrpeli dramatičan pad.

Danas objavljeno

Hyundai Motor osvojio Luminary nagradu

Zeljka

Audi odustao od ideje

Zeljka

Kako se sklapa Rimac Nevera?

Zeljka

Ostavite komentar