Porsche 911 Turbo S Pedro Rodríguez - BIGportal.ba
Auto-moto Noviteti

Porsche 911 Turbo S Pedro Rodríguez

Porsche Latin America i Porsche Mexico su zajedno kreirali unikatni model 911 Turbo S, i to u čast Pedra Rodrigueza, najuspešnijeg meksičkog vozača trka svih vremena.

Ovaj specijalni model je prikazan na 50-godišnjicu pogibije Rodrigueza u Nemačkoj, a dolazi u vidu specijalnog Gulf Oil Porschea 911 Turbo S.

Pun naziv automobila je Porsche 911 Turbo S ‘One of a Kind’ Pedro Rodriguez, a treba napomenuti da je u razvoju učestvovao i Porsche Exclusive Manufaktur.

Ovde imamo 911-icu u Gulf plavoj boji, sa kontrastnim narandžastim trakama, novim točkovima u crnoj boji, kao i crnim brojem 2 na beloj podlozi.

Šema boja je inspirisana trkačkim modelom Porsche 917 KH sa kojim je Rodriguez osvijio brojne pobede. Zato se i silueta 917 KH nalazi na B stubu, uz Rodriguezov potpis.

Uunutrašnjost je u Graphite Blue koži, uz kontrastne narandžaste šavove, siluetu 917 KH modela na naslonima za glavu i Rodríguezov potpis na naslonu za ruke.

Za pogon Porschea 911 Turbo S se brine 3,8 litarski šestocilindrični motor sa dva turbo punjača i 478 kW/650KS i 800 Nm obrtnog momenta, u paru sa 8-stepenim PDK automatskim menjačem sa dvostrukim kvačilom i pogonom na sva četiri točka.

Ubrzanje nove 911-ice Turbo S od 0 do 100 km/h iznosi 2,7 sekunde, do 200 km/h stiže za 8,9 sekundi, a najveća brzina je 330 km/h.

Ivan Mitić – Autoblog.rs

Danas objavljeno

“Alfa Romeo prodaje automobil, a ne iPad na točkovima”

Zeljka

Lotus najavio Emiru V6 First Edition

Vanja A

Narandžasta lampica u retrovizoru: Ako se upali, zaboravite na preticanje

Vanja A

Ostavite komentar