Porsche 911 Turbo S i Lamborghini Huracan Performante – „ludački“ brzi automobili! - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Porsche 911 Turbo S i Lamborghini Huracan Performante – „ludački“ brzi automobili!

Porsche 911 Turbo S i Lamborghini Huracan Performante su trenutno jedni od automobila sa najboljim ubrzanjem na svijetu.

„Slučajnim prolaznicima“ da ih tako nazovemo, će možda izgledati kao da je Huracan Performante dosta brži. To pre svega zbog njegovo oštrog dizajna i naravno značke „razjarengo bika“. Međutim, Porsche 911 Turbo S iznova i iznova pokazuje da se može „nositi“ sa gotovo svakim automobilom na ubrzanju na pravoj liniji.

Prvo da navedemo brojke koje krase oba modela. Naime, Porsche 911 Turbo S poseduje 3.8-litarski twin-turbo bokser agregat. On razvija 572 KS i 750 Nm obrtnog momenta koje se šalju na sve točkove. Sa druge strane imamo Lamborghini Huracan Performante koji poseduje atmosferski 5.2-litarski V10 agregat. On razvija 632 KS i 600 Nm obrtnog momenta. Da li je veći obrtni momenat Porsche-a nešto što će uticati na konačni ishod trke?

Naime, na „drag“ trci između ova dva modela, sa kretanjem iz mesta, Porsche je bio malo brži. Naravno, jedan od razloga za to je i taj što je Porsche imao bolji start. Kao što je i Mat Votson naveo, u takvim situacijama često upravo taj start može odlučiti pobednika. Veliki uticaj na to ima i reakcija samog vozača.

Drugi test je bila trka dok su se automobili kretali, a u trećoj „rundi“ su testirane kočnice pri brzini od 112 km/h. Na video snimku možete videti koliko je zapravo bilo „tesno“ odlučiti pobednika. U svakom slučaju, oba automobila su dokazala da su i te kako sposobna.

Danas objavljeno

Kompanija „Tesla” više ne prima bitkoin kao sredstvo plaćanja za svoje automobile, rekao je danas direktor ove firme Ilon Mask.

Vanja A

Kako bi mogla da izgleda nova Fabia karavan?

Vanja A

Manji od Smarta: Izradio najmanji auto s kojim smije na drum

Vanja A

Ostavite komentar