16. Augusta 2022.

Porodiljama u Banjaluci između 500 i 2.000 KM

Big Portal

Saopšteno je ovo iz Odjeljenja za društvene djelatnosti iz kojeg ističu da svakodnevno rade na obradi zahtjeva za isplatu novčane pomoći prilikom rođenja djeteta.

“Od januara ove godine do danas isplaćena su 974 zahtjeva, a prošle godine, kada je uveden ovaj vid podrške, podržano je 1.596 zahtjeva”, istakli su iz Gradske uprave.

Dodaju da se obrada pristiglih zahtjeva odvija u kontinuitetu, pa su tako svi zaprimljeni zahtjevi sa kompletnom dokumentacijom i isplaćeni.

“Sve majke koje su stekle potomstvo od 1. januara 2021. godine mogu da podnesu zahtjev za isplatu novčane podrške u iznosu od 500 KM do 2.000 KM”, istakli su iz Gradske uprave.

Kako navode iz Gradske uprave, uz popunjen zahtjev za isplatu novčane podrške, porodilje koje ispunjavaju uslove moraju priložiti uvjerenje o prebivalištu na teritoriji grada Banjaluka u neprekidnom trajanju dvije godine i duže za majku ili oca djeteta ukoliko majka nema prijavljeno prebivalište na ovoj teritoriji, kopiju kartice tekućeg računa, kućnu listu i uvjerenje o prebivalištu na teritoriji grada Banjaluka za dijete.

Za sve dodatne informacije zainteresovani se mogu obratiti Odjeljenju za društvene djelatnosti putem telefona broj: 051/244-444, lokal 712 ili lično u kancelariju broj 24.

Nezavisne

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare