Porodični video "Čarli me ugrizao za prst" prodat na aukciji - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Porodični video “Čarli me ugrizao za prst” prodat na aukciji

Snimak dva simpatična dječaka objavljen 2007. godine prodat je za 760.000 dolara, a porodica najavljuje da će uskoro biti obrisan sa YouTubea, gdje je u posljednjih 14 godina sakupio preko 883 miliona pregleda.

Prodaja je obavljena u obliku NFT (non-fungible token), nezamjenjivog kriptografskog tokena koji je zasnovan na tehnologiji blokčejna i ima sopstveni digitalni potpis koji služi kao javni dokument, preko koga korisnici mogu da provjere autentičnost i vlasništvo imovine.

Preslatki video iz 2007. godine, dug samo 55 sekundi, podsjeća nas na prve dane u istoriji interneta. Na snimku se vide dva brata, Hari i Čarli Dejvis-Kar koji sjede zajedno u fotelji, a u jednom trenutku Hari stavlja Čarliju prst u usta, a ovaj ga ugrize.

“Čarli me ugrizao za prst”, zavapio je mali Hari i tako sebe i brata pretvorio u internet zvijezde.

Porodica je video ponudila na aukciji tačno 14 godina od dana kada je snimak nastao, a po okončanju transakcije biće uklonjen sa YouTubea.

Hari danas ima 17, a Čarli 15 godina i kažu da kao što su te 2007. godine željeli da postave svoj snimak na YouTube i isprobaju novu tehnologiju, sada su željeli da provjere kako funkcioniše i ova nova tehnologija i svoj video pretvore u kriptovalutu.

(RTS)

Danas objavljeno

Oživljen virus star 48.000 godina!

Vanja A

Nesvakidašnje otkriće arheologa u Egiptu: Pronađene mumije sa zlatnim jezicima

Vanja A

Hju Grant je mrzio čuvenu scenu iz „U stvari ljubav“, jedva pristao da je snimi

Vanja A

Ostavite komentar