"Porodica Zec dobila odštetu, šta još treba" - BIGportal.ba
Region Vijesti

“Porodica Zec dobila odštetu, šta još treba”

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović je komentarisao komemoraciju povodom ubistva srpske porodice Zec u Zagrebu prije 30 godina i rekao da je ostatak porodice pozvan u vladu, dobili su odštetu i upitao šta još treba.

Na pitanje treba li neko iz državnog vrha da dođe na komemoraciju, Milanović je odgovorio pitanjem “treba li neko da dođe u Hrvatsku Dubicu, gdje se bez pompe obilježava stradanja sedamdeset ljudi koji su smaknuti”, prenijeli su hrvatski mediji.

Rekao je da nema ništa protiv da jedna ulica u Zagrebu dobije naziv po Aleksandri Zec.

Ubistvo porodice Zec, oca, majke i 12-godišnje kćerke jedno je od najsramnijih poglavlja novije hrvatske istorije, a počinitelji su bili pripadnici specijalnih policijskih jedinica, koji su oslobođeni zbog proceduralne greške.

Bratu i sestri Aleksandre Zec, koji su preživjeli sakriveni u kući je 30. aprila 2004. isplaćena jednokratna novčana podrška.

U noći 7. decembra 1991., na zagrebačkoj Trešnjevci, tačnije u Poljaničkoj ulici na kućnom broju 22, pripadnici Merčepove jedinice upali su u dom zagrebačke porodice Zec. Otac je ubijen u kući, a Aleksandra i majka su odvedene na Adolfovac na Sljemenu, gdje su takođe likvidirane.

Danas objavljeno

Brnabić: Potrebne reforme u oblasti vladavine prava i štampe

M.

Palmer i Ajhorst ponovo u BiH: Kreće nova runda pregovora o izmjeni Izbornog zakona

M.

U UKC-u Srpske otvoren šesti sprat za kovid pacijente

M.

Ostavite komentar