Porodica Memić predala zahtjev za smjenu glavne tužiteljke u Sarajevu - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Porodica Memić predala zahtjev za smjenu glavne tužiteljke u Sarajevu

Porodica Dženana Memića i oni koji je podržavaju okupili su se danas ispred Tužilaštva Kantona Sarajevo, gdje su predali zahtjev za smjenu glavne tužiteljke Sabine Sarajlije, javljaju sarajevski mediji.

Ovaj čin je uslijedio nakon što je SIPA juče uhapsila Hasana Dupovca i Zijada Mutapa zbog sumnje da su ometali istragu o smrti mladića.

“Predao sam zahtjev za smjenu i zahtjev za prijem, da još jednom pružim ruku, da primi mene i advokata da joj damo dokaze u ubistvu, iako ona ne može voditi istragu. Ona svoju funkciju ne obavlja časno, došla je na poziciju preko Dalide Burzić i Milana Tegeltije, zna da je Dženan ubijen. Državno tužilaštvo je krenulo sa hapšenjima, a ona i dalje tvrdi da stoji iza optužnice i da će čekati presudu Vrhovnog suda FBiH. Istraga je proširena i bit će još hapšenja. Dalida Burzić mora biti suspendovana. Nadam se da će Tužilaštvo BiH ovaj slučaj dovesti do kraja, otvorili su istragu za organizovani kriminal, a doći će i istraga o ubistvu, imaju svjedoci, uskoro će se znati ko je ubica”, poručio je Memić nakon predavanja zahtjeva, prenose federalni mediji.

Dupovac, nekadašnji šef Odsjeka Uprave policije MUP-a KS je 12. maja 2016. razgovarao s Murizom Memićem otkrivši mu informacije o stradanju njegovog sina, a koje nisu službeno zabilježene.

Zijad Mutap je otac Alise Mutap, djevojke koja je bila s Dženanom u Velikoj aleji na Ilidži kobne večeri kada je zadobio smrtonosne povrede usljed kojih je preminuo nekoliko dana kasnije.

Slučaj “Dženana Memića” od samog početka prate brojne nejasnoće i kontradiktornosti, a porodica pet godina ukazuje na propuste policije, te tvrdi da je Tužilaštvo KS, tada na čelu sa Dalidom Burzić, umiješano u pokušaj zataškavanja ubistva. Upravo zbog ovog slučaja VSTV je pokrenuo disciplinski postupak protiv Dalide Burzić, a porodica Memić se nada da će biti suspendovana, kao i da Mutap i Dupovac neće biti jedini uhapšeni.

(Klix)

Danas objavljeno

Dvojica Banjalučana uhapšena nakon prijetnji Stanivukoviću, oduzet pištolj

M.

Racije tokom vikenda u Banjaluci: U lokalu zatečeno 11 pijanih maloljetnika

M.

Hrvatska: Zaraženo 217 osoba

M.

Ostavite komentar