Porodica Ivanović protiv korišćenja Oliverovog imena - BIGportal.ba
Region Vijesti

Porodica Ivanović protiv korišćenja Oliverovog imena

– U ime porodice ubijenog lidera GI SDP Olivera Ivanovića danas se njegov bratanac Aleksandar Ivanović obratio Centralnoj izbornoj komisiji Kosova.

On je zahtevao da se ime njegovog strica ne koristi u nazivima izbornih lista, naveo je Aleksandar Ivanović na svom Tviter nalogu.

Aleksandar Ivanović je istakao da se “porodica Ivanović obratila Izbornoj komisiji u Prištini” i dodao da je porodica apsolutno protiv eventualne upotrebe imena Oliver Ivanović u nazivu izbornih lista.

“Naša obaveza je da zaštitimo principe i vrednosti za koje se Oliver zalagao i borio, a zbog čega je na kraju ;platio i životom”, naveo je Ivanović.

U saopštenju Građanske inicijative SDP objavljeno je da su odlučili da na predstojeće parlamentarne izbore na Kosovu učestvuje sa ostalim političkim opcijama koje će se naći na listi “Srpska lista-Aleksandar Vučić”, a tu odluku obrazložili su time “da je Srbima na Kosovu i Metohiji u ovim trenucima preko potrebno jedinstvo i podrška države Srbije radi opstanka i očuvanja državnih i nacionalnih interesa”.

Oliver Ivanović ubijen je 16. janura 2018. godine ispred stranačkih prostorija u Kosovskoj Mitrovici.

(Beta)

Danas objavljeno

Gužve na graničnim prelazima Gradiška i Velika Kladuša

M.

Tiodorović: Rizik od zaražavanja veći iz tri razloga

M.

Vučić najavio da sutra u Srbiju stiže još 130.000 DOZA ruskih vakcina

M.

Ostavite komentar