Porodica Guči preti tužbom producentima filma "Gučijevi" - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Porodica Guči preti tužbom producentima filma “Gučijevi”

Porodica Guči odlučila je da tuži produkciju filma “House of Gucci” zbog portretiranja članova njihove porodice u novom filmu Ridlija Skota, a posebno zbog predstavljanja Patricije Ređani kao žrtve.

S obzirom da su u filmu članovi porodice Guči opisani kao nasilnici, neuki i neosetljivi, naslednici Alda Gučija (koga u filmu glumi Al Paćino) tvrde da se čelnici filma nisu unapred konsultovali sa njima, niti dovoljno informisali.

 – Ovo je izuzetno bolno sa ljudske tačke gledišta i uvreda za nasleđe na kojem je danas izgrađen brend – navodi se u saopštenju, koje je objavila italijanska televizijska služba ANSA.

 

Kako je Patricija Ređani, koju u filmu glumi Lejdi Gaga, provela 16 godina u zatvoru zbog planiranja ubistva bivšeg supruga i nekadašnjeg šefa modne kompanije, Mauricija Gučija, porodica je posebno pogođena što je ona predstavljena kao žrtva uprkos činjenici da je bila osuđena kao podstrekač ubistva.

Predstavljanje Ređani kao žrtve koja je pokušavala da preživi u muškoj i mačo korporativnoj kulturi još je neprijatnije, navodi se u saopštenju.

Ne samo u filmu, ovaj saosećajni prikaz Patricije proteže se i na izjave članova glumačke ekipe, naveli su Gučijevi naslednici u svojoj izjavi, a kako se nastavlja se u saopštenju, porodica Guči zadržava pravo da preduzme svaku inicijativu da zaštiti svoje ime i imidž.

 

Podsećanja radi, Lejdi Gaga navela je da ne želi da podržava “zločince”, ali da svakako želi da oda počast ženama koje su kroz istoriju postale eksperti za preživljavanje.

(24sedam.rs)

Danas objavljeno

Kako se Lejdi Gaga izvukla iz pakla droge?

Vanja A

Najkraći let na svijetu traje 53 sekunde, a avion prima samo osam putnika

Vanja A

Razmažena djeca slavnih: Na pelenama su nosili dijamante, a nisu ni znali

Vanja A

Ostavite komentar