Poreska uprava Republike Srpske otkrila utaju poreza od 700.000 KM - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Poreska uprava Republike Srpske otkrila utaju poreza od 700.000 KM

– Inspektori Poreske uprave Republike Srpske (PURS) kontrolišući velike poreske obveznike, utvrdili su da postoji poreski dug od skoro 700. 000 KM, od čega za poreze najviše duguje banjalučka filijala Intesa Sanpaolo banke.

Kontrolama, sprovedenim tokom avgusta, inspektori PURS utvrdili su da Intesa Sanpaolo banka duguje 400.835 KM. Inspektori su provjeravali poslovanje filijale ove banke u Banjaluci za period od 1. marta 2015. do 31. marta ove godine.

Poreski dug utvrđen je i kod „Banje Vrućice“. Kontrolišući poslovanje banje od 1. juna 2014. do 30. aprila ove godine, inspektori su našli neplaćene poreske obaveze banje od 111.794 KM.

Poslovnica brčanskog „Osiguranja Grant“ u Banjaluci duguje oko 46.000 KM, dok je poreski dug utvrđen i kod supermaketa u Banjaluci koji je u vlasništvu firme „Best“ iz Travnika, i to u iznosu od oko 43.000 KM.

Poreske obaveze utvrđene su kod još 15 poreskih obveznika.

Poreska uprava Republike Srpske utvrdila je ranije u terenskim kontrolama da dva preduzeća iz sistema „Elektroprivrede“ RS – „Hidroelektrane na Trebišnjici“ i „Elektrodistribucija“ Pale u proteklih pet godina nisu platila 1,1 milion KM obaveza.

To nisu jedina preduzeća iz sistema ERS kod kojih je PURS utvrdila neplaćene obaveze. CAPITAL je u julu objavio i da „Elektrokrajina“ Banjaluka u proteklih šest godina nije platila 1,9 miliona maraka poreskih obaveza“.

(Capital)

Danas objavljeno

Stoltenberg se neplanirano obraća

M.

Orban: Brisel lagao građane EU u vezi sa sankcijama Rusiji

M.

Uzajamne optužbe za granatiranje kolone civila u Zaporožju

M.

Ostavite komentar