29. Juna 2022.

Pored novih iPhone telefona, Apple sprema još mnogo novih uređaja za jesen

Big Portal

Novi Mac računari

Šta se to beli u gori zelenoj, i šta to sve možemo očekivati od kompanije Apple na jesen? Za početak, tu su novi Mac računari. Prema rečima poznatog analitičara Marka Gurmana, mogli bismo da vidimo nekoliko novih računara sa M2 čipom. Neki od njih bi trebalo da budu:

  • Mac mini sa M2 i M2 Pro procesorom.
  • MacBook Pro sa dijagonalom ekrana od 14 i 16 inča sa M2 Pro i M2 Max procesorima.
  • Mac Pro sa M2 Ultra i M2 Extreme procesorima.

iPhone 14 serija

Već neko vreme se govori o karakteristikama Apple iPhone 14 uređaja, a na jesen ćemo najzad saznati tačne karakteristike ove serije telefona. U “Pro” telefonima ćemo najverovatnije videti novi A16 Bionic procesor, a nadamo se i Always-on displej kao i nove, unapređene kamere više rezolucije, najverovatnije 48 MP.

iPad noviteti

Što se tiče tablet računara, prema rečima Marka Gurmana na jesen će se najverovatnije pojaviti iPad Pro modeli od 11 i 12,9 inča koji će u sebi imati novi M2 procesor. Pored toga, očekuje se i novi “bazični” iPad sa A14 procesorom, 5G podrškom i USB-C portom.

Pametni satovi

Ove jeseni nas očekuju ne jedan, već tri Apple pametna sata. Prvi među njima je Apple Watch Series 8, zatim je tu nova SE serija, dok će ova kompanija najverovatnije predstaviti i poseban model pametnog sata namenjen upotrebi pri ekstremnim sportovima. Gurman navodi kako S8 procesor koji bi trebalo da se nađe u ovim pametnim satovima neće doneti drastične razlike u performansama u odnosu na prošlogodišnje modele.

Slušalice

Očekujemo i novi model AirPods Pro slušalica sa novim čipom, poboljšanim drajverima i naprednijom aktivnom redukcijom buke. Pored toga, ove slušalice mogle bi doneti podršku i za “lossless” audio formate. Dakle, mnogo toga se krčka, a koliko će ukusno biti videćemo na jesen.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare