Pored milionskog gubitka, HET izdvaja 10.000 KM za skupocjena pića - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Pored milionskog gubitka, HET izdvaja 10.000 KM za skupocjena pića

Uprkos minusima u poslovanju u preduzeću “Hidtroelekrane na Trebišnjici” (HET) su odlučili da nastave sa konzumacijom skupih alkoholnih pića poput viskija Chivas i Jack Daniel`s.

Tender za kupovinu pića u ovoj godini HET je raspisao juče, a robu za potrebe reprezentacije platiće 10.000 KM bez PDV-a.

„Isporuka će se vršiti sukcesivno, po narudžbama ugovornog organa, u trajanju maksimalno do 12 mjeseci od dana zaključenja ugovora, odnosno do ispunjenja procjenjene vrijednosti nabavke“, navedeno je u tenderu.

U HET-u planiraju da popiju 70 komada škotskog viskija Chivas Regal 0,7 L, ali ne bilo kakvog, već starog minimum 12 godina.

Isto toliko traže i viskija Jack Daniel`s i Johnnie Walker Red Label.

Viski im neće biti dovoljan, pa naručuju i 115 flaša rakije od kruške Viljamovka 0,7 L.

Žele i 30 flaša likera od 56 trava, može Jegermeister ili odgovarajući ekvivalent.

U HET-u su se potrudili da vina posebno opišu, pa tako žele suvo crveno vino Vranac, Cabernet suvignon, Merlot, a aromom ribizle, šljive i višnje kao i bijelog bibera.

Bijelo vino treba da bude Žilavka, intenzivnog kompleksnog mirisa vinogradarske breskve, hercegovačkog bilja punog okusa izrazito mineralnog karaktera sa voćno – začinskom završnicom.

Za kraj tu je i gazirana voda, 15 paketa sa po 20 flašica od 0,25 L.

Ovo nije prvi put da u HET-u naručuju skupocjena alkoholna pića o čemu je CAPITAL pisao u tekstu „Mišeljić na račun HET-a naručio 943 flaše viskija i rakije“ i „Dnevna doza menadžmenta HET-a flaša viskija i rakije!“.

Na ranija pitanja CAPITAL-a kako komentarišu to što preduzeća u sistemu ERS troše novac na kupovinu alkoholnih pića i promociju i da li je opravdano da se novac Republike Srpske i manjinskih akcionara troši na pomenuti način, hoće li reagovati i na koji način, odgovora iz Vlade i Elektroprivrede RS-a nikada nije bilo.

Nije poznato da li je menadžmentu potrebna ovolika količina alkohola kako bi se mogli nositi sa poslovnim gubitkom HET-a koji je na polovini prošle godine premašio deset miliona KM.

Razlog za minus, u HET-u su pravdali havarijom u „HE Dubrovnik“

Neto gubitak HE na Trebišnjici na kraju septembra 2019. godine dostigao je 11,6 miliona, dok podaci o poslovanju za cijelu 2019. još nisu objavljeni.

(Capital)

Danas objavljeno

Kako ćemo saznati što se dogodilo sa Sjevernim tokom?

M.

Jasna odluka: “Nećemo slati oružje Ukrajini”

M.

Erdogan poručio Putinu: “Turska je spremna”

M.

Ostavite komentar