13. Augusta 2021.

Poraz Reala i Barselone – LaLiga potpisala “sporni” ugovor

Big Portal

Time će njemu prepuštati oko 10 odsto profita tokom narednih 50 godina u zamenu za jednokratnu uplatu od 2,1 milijarde evra.

U Madridu su se sastali članovi La Lige, 42 kluba prve i druge lige, a za podržavanje sporazuma s američkim investitorom bila je potrebna podrška njih barem 32. Na kraju je tajnim glasanjem sporazum podržalo njih 38 dok su četiri kluba bila protiv. Među protivnicima su Real Madrid, Barselona i Atletik Bilbao, klubovi u vlasništvu svojih članova.

U utorak je Real Madrid najavio pokretanje kaznenog postupka protiv predsednika La Lige Havijera Tebasa bude li insistirao na tom poslu koji su na “Santiago Bernabeu” ocenili štetnim za dugoročno poslovanje kluba. La Liga i CVC fond su, suočeni s protivljenjem i drugog diva Barselone, doneli kompromisnu odluku prema kojem će iz sporazuma biti izostavljena četiri kluba koja su glasala protiv., prenosi Indeks.

Umesto planiranih 2,7 milijardi evra CVC će uplatiti 2,1 milijardu La Ligi od čega će ona 90 posto novca preusmeriti u klubove koji su pristali na taj posao. Od primljenog novca 15 posto će smeti da potroše na kupovinu novih igrača i isplatu plata postojećim igračima, a 15 posto će koristiti za otplatu postojećih dugova. Ostatak primljenog novca moraju iskoristiti za poboljšanje infrastrukture te digitalni i tehnološki razvoj.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare