4. Marta 2021.

Popuštanje? “Neandertalsko razmišljanje”

Big Portal

On je takve odluke nazvao neandertalskim razmišljanjem u situaciji kada je veći broj preminulih od pandemije koronavirusa, prenosi Rojters.

Agencija navodi da je Bajden na pitanje novinara da li ima poruku za guvernera Teksasa i Misisipija, koji su doneli odluku o ukidanju obaveze nošenja maski, rekao da je to velika greška i da su svi do sada shvatili koliko je značajno nošenje maski u borbi sa virusom.

“Poslednja stvar koja nam treba je neandertalsko razmišljanje – sve je u redu, skinite maske. Zaboravite to. Još je važno nositi maske“, rekao je američki predsednik pre sastanka s demokratskim i republikanskim zastupnicima posvećenom borbi protiv karcinoma.

Bajden je naglasio da sve veća dostupnost vakcina presudna u obuzdavanju pandemije, ali da je i dalje od najveće važnosti primena onih mera u vezi sa nošenjem maski, pranjem ruku i fizičkim distanciranjem.

Rojters prenosi da je na pitanje o Bajdenovoj izjavi, guverner Misisipija Tejt Rivs za televiziju „Foks njuz“ poručio da u toj saveznoj državi više nemaju zdravstvenu krizu i naglasio da bi želeo da vidi predsednika koji više veruje Amerikancima umesto što više vređa Amerikanace.

Države širom SAD počele su da ublažavaju restrikcije uvedene da se spreči širenje virusa. Te mere se sprovode uprkos primedbama Bele kuće i vodećeg stručnjaka za infektivne bolesti, Entonija Faučija, navodi agencija.

U Teksasu, republikanski guverner Greg Abot ukinuo je obavezu nošenja maski dok je demokratska guvernerka Mičigena Grečen Vitmer ublažila ograničenja na broj gostiju u restoranima, i dozvoljeni broj gostiju na javnim i privatnim okupljanjima.

U SAD je do sada od Kovid-19 preminulo više od pola miliona ljudi, a dnevni broj novozaraženih u zemlji i dalje prelazi 50.000, iako je do sada primenjeno gotovo 100 miliona vakcina, prenosi Rojters.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare