Popravljena pozicija: Univerzitet u Banjaluci za 102 mjesta napredovao na “Vebometriksu” - BIGportal.ba
Banja Luka

Popravljena pozicija: Univerzitet u Banjaluci za 102 mjesta napredovao na “Vebometriksu”

Univerzitet u Banjaluci napredovao je za 102 mjesta na “Vebometriksu” i, prema podacima iz izvještaja za jul, nalazi se na 2.547 mjestu na svjetskom nivou.

Kada je riječ o evropskoj poziciji, Univerzitet u Banjaluci je na 910. mjestu od ukupno rangiranih 5.729 univerziteta, saopšteno je iz ove visokoškolske ustanove.

Banjalučki Univerzitet je prije šest mjeseci bio na 2.658. mjestu na ovoj rang-listi, a prije godinu dana na 3.843. poziciji svjetskih univerziteta.

Kada je riječ o visokoškolskim ustanovama iz BiH, Univerzitet u Banjaluci se nalazi na drugom mjestu, poslije Univerziteta u Sarajevu.

Na svjetskom nivou i dalje su najbolji američki univerziteti Harvard i Stanford, a slijedi ih Masačusetski tehnološki institut, navedeno je u saopštenju.

“Vebometriks” je svjetski priznata rang-lista univerziteta koju razvija i dva puta godišnje ažurira Sajbermetriks laboratorija Španskog nacionalnog istraživačkog savjeta.

Rangiranje na “Vebometriksu” od januara ove godine se vrši po novoj metodologiji, te se analiza, umjesto u dosadašnje četiri, sada vrši u tri kategorije, a to su vidljivost, otvorenost i izvrsnost.

Cilj rektorskog tima banjalučkog Univerziteta je da se zadrži među 3.000 najboljih univerziteta u svijetu i da kontinuirano napreduje na rang-listama koje prate kvalitet visokoškolskih ustanova.

“Napredak Univerziteta u Banjaluci na ovoj svjetski priznatoj listi zasnovan je na predanom radu svih članica Univerziteta, prvenstveno nastavnika, saradnika i studenata koji svoje naučne radove objavljuju u svjetski priznatim naučnim časopisima”, istaknuto je u saopštenju.

Danas objavljeno

Planirana isključenja el.enegije za 25.01.2022.godine

Vanja A

Zimska služba intervenisala u višim predjelima: Svi putevi na području Banjaluke prohodni

M.

Blaži pad broja pregleda u ARI i kovid ambulantama

M.

Ostavite komentar