Popovič okupio reprezentaciju: "Zbog njega idemo i kroz zid" - BIGportal.ba
Košarka Sport

Popovič okupio reprezentaciju: “Zbog njega idemo i kroz zid”

Selektor košarkaške reprezentacije SAD Greg Popovič okupio je igrače uoči početka priprema za Svetsko prvenstvo u Kini. Kako prenosi Asošiejted pres, delovalo je da je Popovič imao malih poteškoća da kontroliše svoje emocije. On je na prvom sastanku pričao o tradiciji, šta znači igrati za reprezentaciju, očekivanjima, žrtvovanju i poštovanju…

Selektor košarkaške reprezentacije SAD Greg Popovič okupio je igrače uoči početka priprema za Svetsko prvenstvo u Kini.

Kako prenosi Asošiejted pres, delovalo je da je Popovič imao malih poteškoća da kontroliše svoje emocije.

On je na prvom sastanku pričao o tradiciji, šta znači igrati za reprezentaciju, očekivanjima, žrtvovanju i poštovanju protivnika, a utisak je da je jedino loše bilo kada je prestao da priča.

“Posle tog govora svi su bili spremni da od samog početka igraju utakmicu za njega, makar morali da prođu kroz zid”, rekao je bek SAD Džo Heris.

SAD su na poslednja dva Svetska prvenstva osvijili zlatnu medalju, a Popovič je istakao da na predstojećem može samo da se potrudi da nacionalna selekcija uradi isto, iako se veliki broj igrača nije odazvao pozivu.

“Svetsko prvenstvo mi je od početka na umu svakog dana, šta želim da uradim i šta bi trebalo uraditi da ponovimo ono što je potrebno uraditi”, rekao je Popovič.

On je naveo da je “velika odgovornost” pred igračima, kako zbog nastupa za nacionalnu selekciju, tako i zbog tradicije pobeđivanja, koja sigurno stvara neku vrstu pritiska.

“Igrati za reprezentaciju je iznad igranja za bilo koji NBA tim. Odgovornost je znatno veća, a posebno ako se osvrnemo na našu tradiciju”, kazao je selektor aktuelnog prvaka sveta.

SAD će nastup na Svetskom prvenstvu početi protiv Češke u Šangaju 1. septembra, tačno 13 godina od kada su upisali poslednji poraz na Mundobasketu ili Olimpijskim igrama.

Pored Češke, Amerika će u Grupi E igrati još i protiv Turske i Japana.

Danas objavljeno

Degenek: Rat je gotov, u Beogradu ne mrzimo Hrvate

Vanja A

“Biću 20 godina selektor, da nerviramo pojedince u Srbiji “

Zeljka

Jokić: Nisam vidio Novakov snimak, nemam društvene mreže

Zeljka

Ostavite komentar