Poplave u Južnoj Koreji, nestalo sedam spasilaca - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Poplave u Južnoj Koreji, nestalo sedam spasilaca

Sedam spasilačkih radnika nestalo je u Južnoj Koreji nakon što su se njihovi čamci prevrnuli u vodi, nabujaloj zbog poplava, prenosi agencija Jonhap u vrijeme kada obilne padavine širom Korejskog poluostrva prijete da dovedu do novih poplava i klizišta.

U dijelovima Južne Koreje već 44 dana zaredom pada kiša, što su najduže monsunske padavine od 2013. godine, prenosi Rojters.

Tri spasilačka broda prevrnula su se i voda ih je odnijela dok su pokušavala da oslobode policijski čamac, koji se zaglavio u žici od brane, u blizini grada Šunšen, sjeveoristično od Seula.

Očevici su rekli za Jonhap da su neki putnici s broda nestali, ali nema zvanične potvrde da su poginuli.

Najmanje 16 osoba je stradalo, a 11 se smatra za nestale u Južnoj Koreji, u kojoj je 1.600 ljudi rasaljeno u proteklih nekoliko dana.

U Seulu je rijeka Han nabujala preko obale u pojedinim oblastima, a pojedini putevi uz rijeku morali su da budu zatvoreni, dodaje Jonhap.

Premijer Južne Koreje Čung Hong-von u srijedu je obišao neke od najteže pogođenih oblasti i pozvao vladu da razmotri prijedloge da se nekoliko provincija označi kao zone posebne katastrofe.

Jonhap dodaje da bi odluka o tome mogla da bude donesena u petak.

Nadležni za vanredne situacije primijenili su mjere kako bi spriječili da se virus korona proširi u teretanama i centrima, koji se koriste kao skloništa.

Tanjug

Danas objavljeno

Vojska spremna za napad: Vođa će dati “zeleno svjetlo”?

Vanja A

Rusija predlaže Americi nove datume za sastanak o START-u

Vanja A

Francuski poslanik: Zelenski je opasna osoba

Vanja A

Ostavite komentar