Poplava u N. Gradu i Prijedoru - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Poplava u N. Gradu i Prijedoru

Bujične vode stvorile su probleme u više naselja u Novom Gradu, a poplavljen je centar Svodne. Rijeka Puharska popodne je izlila u naselju Urije, a voda je ušla u unutrašnjost nekoliko kuća u ovom prijedorskom mjestu.

U lokalnom centru za obještavanje rečeno je Srni da su jake padavine izazvale bujicu i u naseljima Vidorija i Tunjica, ali da za sada nema dojava da je voda ušla u stambene objekte.

Jaka kiša u Novom Gradu pada od popodnevnih časova.

Za 20 minuta rijeka podivljala

Prijedor: Rijeka Puharska popodne je izlila u naselju Urije, a voda je ušla u unutrašnjost nekoliko kuća u ovom prijedorskom mjestu.

Uplašeni mještani tvrde da je za dvadesetak minuta ova rijeka ugrozila njihova domaćinstva.

“Oko 17 sati i 40 minuta Puharska je počela naglo da raste, a već u 18:05 izlila je iz svoga korita. U nekoliko kuća voda je ušla, dok je veliki broj domaćinstva ugrožen”, rekao je mještanin ovog naselja za portal SrpskaInfo.

Dodaje da su ugrožene kuće u ulicama, Unska, Mrakovačka i Krajičkog odreda.

“Problem je što ima mnogo otpada i šiblja u rijeci, ali i renoviran je most u Unskoj ulici pa je sužen prolaz zbog čega voda lakše izliva”, priča on.

Navodi da očekuju da im u pomoć stignu prijedorski vatrogasci.

“Zvali smo vatrogasce, ali apelujemo na sve službe za sapasavanje da dođu na teren i pomognu nam da odbranimo svoje domove”, ističe on.

Kaže da će ova noć, ali i naredni dani biti neizvjesni za mještane Urija koji žive uz Puharsku.

Inače, u Prijedoru je danas popodne počela da pada jaka kiša, a meteorolozi su najavili da će količine padavina narednih dana biti iznad prosječnih.

(Srna/SrpskaInfo)

Danas objavljeno

Maskirane osobe pucale iz kalašnjikova na autobus kod Dečana, četvoro poginulih

M.

SZO novi soj virusa korona nazvala “Omikron”

M.

Uhapšen Srbin iz Hrvatske Kostajnice

M.

1 Komentar

Maxim 13 Maja, 2019 at 7:13 am

I tako je pocelo ponovo kao prije nekoliko godina.
Sad ide uhodani scenario. Nadlezni kasne sa vaznim odlukama, tvrdeci da se ovako nesto nikada nije desilo i da nisu pripremljeni za ovakav scenario.
Pa onda kasne sa pruzanjem pomoci. Narod se sam organizuje, pa sa onda ukljucuju nadlezni kada se pojave pare za pomoc, glumeci da su samo oni Bogom dani da pomazu svom narodu.
Ne propustaju priliku da se okoriste pa se vozaju helikopterima i slikaju u cizmicama.
Fuj……..

Odgovori

Ostavite komentar