Popeo se na vrh termoelektrane i radio zgibove na visini od 340 metara - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Popeo se na vrh termoelektrane i radio zgibove na visini od 340 metara

Tinejdžer iz Mančestera, Adam Lokvud (19), odlučio se za pravu avanturu kada se popeo na dimnjak termoelektrane Plomin u Istri, zbog čega je u Hrvatskoj napravio veliku pometnju.

Za dimnjak je nadležna Hrvatska elektroprivreda iz koje navode da se istražuje kako su se mladići popeli kada su u to vrijeme tamo bili pripadnici obezbjeđenja.

Iz HEP-a su rekli da su zatražili izvještaj od firme zadužene za obezbjeđenje.

Kao što se može vidjeti na snimku, Lokvud se jednom rukom držao za ivicu i radio zgibove gledajući oduševljeno u ponor ispod sebe i obraćajući se potom pratiocima. Sve se događalo na visini od 340 metara.

Napisao je kako mu je uspon na tu visinu oduzeo dosta snage pa mu je teže bilo da radi zgibove.

“Ali ovako visoko još nisam bio. Monstruozna struktura”; objavio je tinejdžer i dodao da je u Hrvatsku došao na poziv prijatelja s kojim je ušao u posjed termoelektrane oko 2 sata ujutro kako bi izbjegao radnike.

Penjao se do vrha oko dva sata, ali je potom šest sati skupljao energiju kako bi svojim pratiocima na Instagramu, kojih je više od 13.000, pokazao svoju ludu ideju i opasnu adrenalinsku tačku.

Labinski vatrogasci kažu da nisu dobili dojavu, kao ni istarska policija.

Uz obećanje da će ostati anoniman, njegov prijatelj iz Hrvatske, koji je sve snimao, pristao je da kaže nekoliko reči.

“Do samog vrha došli smo oko 4.30 ujutru, odspavali nekoliko sati i pripremali se. Njemu to nije ništa strano jer to radi skoro pa i svakodnevno na takvim visinama. Iako svi misle da on to radi iz dosade i bez razmišljanja, zapravo ako ga poznajete, vidjećete da to sve i nije samo tako. Inače se dosta priprema fizički i psihički, i više puta provjeri površinu na kojoj to radi je li stabilna, klizava i da li ono što je zamislio da izvede zapravo izvodivo”, rekao je.

(24sata.hr)

Danas objavljeno

Pas Buck imao je tumor, izliječen je inovativnim tretmanom

D

Prvi trejler: Dokumentarac o životnoj borbi Britni Spirs

D

ODLAZAK ČUVENOG VODITELjA: Preminuo Leri King!

D

Ostavite komentar