Pooštrene mjere zbog opasnih lica - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Pooštrene mjere zbog opasnih lica

U Kazneno-popravnom zavodu (KPZ) Banjaluka na Tunjicama pojačane su mjere bezbjednosti, dok su pripadnici MUP-a Srpske s dugim cijevima angažovani na spoljnom obezbjeđenju zatvorskih objekata, saznaju “Nezavisne”. Naš izvor, upućen u razloge ovih mjera, podsjeća da u posljednje vrijeme na Tunjicama iza brave boravi više lica za koje se vjeruje…

U Kazneno-popravnom zavodu (KPZ) Banjaluka na Tunjicama pojačane su mjere bezbjednosti, dok su pripadnici MUP-a Srpske s dugim cijevima angažovani na spoljnom obezbjeđenju zatvorskih objekata, saznaju “Nezavisne”.

Naš izvor, upućen u razloge ovih mjera, podsjeća da u posljednje vrijeme na Tunjicama iza brave boravi više lica za koje se vjeruje da su opasna, te da je ovakav potez bio očekivan.

“Podsjetiću vas, u pritvoru su, između ostalih, Emilio Baldo i doskoro odbjegli Benedi Đukanović, koji su uhapšeni zbog brutalnog ubistva banjalučkog privrednika Slaviše Krunića i njegovog saradnika Žarka Pavlovića”, ističe sagovornik “Nezavisnih”.

Tu, po riječima našeg izvora, spisak nije konačan, jer su u pritvorskoj jedinici, između ostalih, i Goran Jeličić, policajac iz Kozarske Dubice, osumnjičen da je prije 14 godina svirepo ubio dvadesetosmogodišnju sugrađanku Irenu Predojević.

“Osim toga, u pritvoru je i Miljan Vujović, Bilećanin za kojim je bila raspisana potjernica zbog sumnje da se može dovesti u vezu sa ubistvom Petra Bajčetića, vlasnika kafića NN u Bileći”, pojašnjava naš sagovornik.

Osim toga, podsjeća naš izvor, u pritvoru je i četvorka optužena za filmsku pljačku 617.000 maraka na autoputu Banjaluka – Gradiška, odnosno bivši specijalci Vladan Malić, Goran Paraš i Aleksandar Popović, te civil Oleg Banda, koji im je, po optužnici, bio saučesnik.

Ta i još neka imena su, dodaje naš izvor, razlog zbog kojih su iz KPZ Banjaluka zatražili od MUP-a asistenciju, a koja se odnosi na spoljašnje obezbjeđivanje zatvora.

“MUP Srpske je procijenio da je taj zahtjev i te kako opravdan, tako da policajci obezbjeđuju prostor oko zatvora”, pojašnjava sagovornik “Nezavisnih”, koji dodaje da je ova mjera na snazi već desetak dana.

Naš sagovornik dodaje da je prije nekoliko dana u KPZ Banjaluka održan sastanak predstavnika ovog zavoda i MUP-a Srpske, Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), Granične policije BiH, Sudske policije Republike Srpske.

“Spomenute su i ove povećane mjere bezbjednosti, a jedan od zaključaka jeste i da je dobra saradnja KPZ-a sa svim agencijama u Srpskoj i BiH”, zaključuje sagovornik “Nezavisnih”.

Podsjetimo, kada je Benedi Đukanović dovođen u Okružni sud u Banjaluci radi određivanja pritvora, i tada su na snazi bile povećane mjere bezbjednosti – na sebi je imao pancirni prsluk, baš kao svojevremeno i serijski ubica iz Kozarske Dubice Goran Kotaran.

Veliki broj policajaca, od čega ih je dio takođe bio zaštićen pancirima, a neki su u rukama imali i duge cijevi, u stopu je lisicama vezanog Đukanovića pratio do sudnice, gdje je doskorašnjem najtraženijem bjeguncu potom određen pritvor.

Prijeti im “srpski Alkatraz”

U KPZ Banjaluka imate brojne pritvorenike za koje se opravdano može reći da su izuzetno opasni i, ukoliko budu osuđeni, sasvim sigurno je da će biti smješteni u KPZ Foča, kaže sagovornik “Nezavisnih”.

“To je ustanova gdje imate poseban režim čuvanja osuđenika i nije slučajno što taj zatvor mnogi zovu ‘srpski Alkatraz'”, ističe naš izvor.

(Nezavisne)

Danas objavljeno

Pronađena droga, uhapšeno jedno lice

M.

Nove sankcije EU zbog migranata

M.

“Još je dug put pred nama”

M.

Ostavite komentar