PONUDA KOJU JE TEŠKO ODBITI Dodik: Volio bih da SDS bude s nama u vlasti na nivou BiH - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

PONUDA KOJU JE TEŠKO ODBITI Dodik: Volio bih da SDS bude s nama u vlasti na nivou BiH

Milorad Dodik, lider SNSD, istakao je danas da je sa predstavnicima SDS na današnjem sastanku razgovarano o saradnji na nivou BiH.

– SDS je opozicija u RS, ali postoji spremnost da se radi o saradnji na nivou BiH. U narednih sedam dana treba da dobijemo odgovor – istakao je Dodik i dodao da bio volio da SDS bude sa SNSD u Savjetu ministara.

– SDS je uz SNSD jedna od ključnih partija – istakao je Dodik.

On je dodao da je sastanku zaključeno da ustavne promjene mogu biti samo u dijelu presude Sejdić i Finci.

– O izbornom zakonu, pokušaćemo da kreiramo naš zajednički stav. Što se tiče javnog servisa, ostali smo pri dogovoru da se formira parlamentarna komisija za njegovo praćenje, ali i svih digitalnih medija. Bilo je riječi o zakonu o ispitivanju porijekla imovine, oni će to predložiti, nismo za hajku na tu temu – istakao je Dodik.

Vukota Govedarica. lider SDS, istakao je da zbog odgovornosti smo spremni da razgovaramo o nivou vlasti BiH

– Priča o srpskom jedinstvu ne smije da bude politički trik, jer bi to značilo jednoumlje. Bez obzira da li bili u vlasti na nivou BiH, SDS će braniti poziciju RS. Razgovarali smo o Izbornom zakonu BiH, spremni smo zajedno da radimo na tome – istakao je Govedarica.

On je dodao das u na sastanku otvorili pitanje o povećanju PDV-a.

– Povećanje PDV nije prihvatljivo, dok je Dodik rekao da se o tome razmišlja pod uslovom da dođe do poreskog rasterećenja u RS, poreza na rad – dodao je lider SDS.

Govedarica je istakao da mu je drago što će biti formirana parlamentarnu komisiju za monitoring javnog servisa u Republici Srpskoj.
– U parlamentarnu proceduru ćemo opet da uputimo zakon o porijeklu imovine i pokušaćemo zajedno da dođemo do rješenja. Dakle, želimo da budemo partneri. Organi stranke će se uskoro izjasniti da li ćemo zajedno u vlast na nivou BiH. Bez obzira da li bili u tome ili ne, spremni smo da razgovaramo o temama bitnim za Srpsku – dodao je on.

Delegaciju SDS predvodi predsjednik stranke Vukota Govedarica, a s njim su Mićo Mićić, Mirko Šarović, Nedeljko Glamočak i Darko Babalj.

Na pitanje o MAP, Govedarica je rekao da su tu stavovi identični i da nema NATO puta.

Govedarica je rekao da su od SNSD dobili ponudu da SDS ima jednog ministra u Savjetu ministara i da to bude on – Vukota Govedarica. On smatra da nije dobro da se ponuda personalno veže za bilo koga, ali da će stranka o svemu zauzeti stav.

Dodik je dodao da je zamisao da lideri stranke preuzmu najodgovornije pozicije.

SrpskaInfo

Danas objavljeno

Lavrov: Ispunićemo obaveze u vezi sa izvozom hrane

M.

Jako nevrijeme pogodilo sjeverozapad BiH

M.

Neće s Petkovim – zbog Rusa?

M.

Ostavite komentar