23. Maja 2020.

Ponovo se snimaju kultne “Kamiondžije”: Jezdić kao Paja, Stanić u ulozi Žiće

Big Portal

PONOVO se, posle skoro pola veka, snima domaća serija “Kamiondžije” nastala iz pera pokojnog Gordana Mihića, koji je bio scenarista i originalnih “Kamiondžija” premijerno prikazanih 1973. na TV Beograd. Početak snimanja novih “Kamiondžija”, u režiji Filipa Čolovića očekuje se krajem maja u okolini Uba. Iza projekta stoje RTS i produkcijska kuća “Nira pro”, a serija bi trebalo da bude emitovana krajem godine na Javnom servisu Srbije.

Kako “TV novosti” saznaju, sve je bilo spremno da snimanje počne krajem marta, ali je zbog epidemije odloženo za dva meseca. Umesto predviđenih šest, snimanje će trajati pet meseci jer će zbog rokova pauze biti skraćene. Radni naslov nije, kao što se ranije pisalo, “Vozi, kume” nego će se serija zvati “Kamiondžije”, ali će imati podnaslov kako bi se razlikovala od originala. Nova serija, koja će imati 20 epizoda, nije rimejk, već donosi priču iz sadašnjosti.

Glavni likovi su Paja i Žića, i imena im je nadenuo Gordan Mihić u scenariju napisanom pre deset godina. Pratićemo sudbine junaka koji se bore da prehrane sebe i svoju porodicu, ali ostaju bez posla. Serija ima pet glavnih junaka, a epizodne likove igra više od 140 glumaca. U tim ulogama biće i poznatih imena.

Glavne uloge tumače Tihomir Stanić, Nenad Jezdić, Nataša Marković, Bane Zeremski i Danina Jeftić. Zbog velike popularnosti originalne serije, snimani su i nastavci – film “Paja i Jare” 1974, serija “Kamiondžije opet voze” 1983. i film “Kamiondžije ponovo voze” 1984. godine. Legendarni Paja i Jare bili su Pavle Vuisić i Miodrag Petrović Čkalja.

Nova ekipa ima težak zadatak da nadmaši omiljene junake koje je volela cela Jugoslavija. Pošto priče nisu preslikane, izmenjeni su neki odnosi i okolnosti, ali nešto je ostalo isto – Nenad Jezdić igra samotnjaka Paju, dok je Tihomir Stanić, poput Čkalje, stub porodice. Tu je i kamion, koji je tokom godina postao teretnjak. Paja i Žića će kupiti kabasto vozilo staro bar dvadeset godina, kojim je teško upravljati.

Ko će se bolje snaći u tome – Jezdić, koji vozi sve od traktora do motora, ili Stanić, koji je u decembru išao na obuku za kamione, ostaje nam da vidimo. Poput izvornih kamiondžija, i ovi savremeni putovaće uzduž i popreko, a najveći deo radnje dešava se u eksterijeru. Ekipa, koja broji manje od dozvoljenih pedeset ljudi, opremljena UV lampama, sredstvima za dezinfekciju i vizirima spremno čeka da reditelj vikne “akcija”.

Foto Z. Jovanović i Tihomir Stanić / Foto V. Danilov

Izvor: Novosti

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare