Ponovo radi Buell Motorcycles - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Ponovo radi Buell Motorcycles

Buell Motorycles se vraća na scenu, nakon što je Erik Buell Racing (EBR) kupio ime od kompanije Harley-Davidson i planira da se ponovo vrati proizvodnji motocikala.

Uz najavu povratka, američka kompanija je saopštila da planira da do 2024. godine lansira čak deset novih modela.

Nova ponuda će biti poznata, jer će kompanija nastaviti tamo gde je EBR stao. U gami će se naći superbajk, stritfajter, dirt i avanturistički turing modeli, uz ukupno četiri platorme.

Osnivač EBR-a, Erik Bjuel, neće imati veze sa novim poslovnim poduhvatom.

“Buell se vratio”, izjavio je direktor kompanije, Bil Melvin. “Uzbuđeni smo što ćemo oživeti ovo veliko ime i što ćemo kupcima ponuditi izvanredan asortiman motocikala pouzdanih i snažnih performansi.”

“Počinjemo sa najbržim proizvodnim motociklima, koji će se ručno praviti u SAD. Radimo na platformama za turing i avanturističke modela, pa ćemo onda proširiti ponudu agregata kako bi bili konkurentniji na tržištu.”

Ostaje pitanje kako će povratak proći imajući u vidu aktuelnu situaciju na tržištu, ali i veliki broj motocikala snažnih performansi. Koliko je pametno što se Buell oslanja na iste proizvode koji se nisu pokazali uspešnim u prošlosti i direktno doveli do propasti originalne kompanije.

Hoće li ovog puta stvari biti drugačije? Vreme će pokazati.

Izvor:Moto-berza.com

Danas objavljeno

Kamuflirani Alfa Romeo Tonale

Vanja A

Porsche 911 Turbo Safari

Vanja A

Kako brzo ukloniti snijeg i led s vjetrobranskog stakla?

Vanja A

Ostavite komentar