Ponovo pomjeren početak sezone SP u superbajku - BIGportal.ba
Motori Ostali sportovi Sport

Ponovo pomjeren početak sezone SP u superbajku

Početak sezone 2021. u Svetskom superbajk šampionatu (WBSK) ponovo je otkazan, pa će po najnovijem planupočeti krajem maja na stazi „Motorland Aragon” u Španiji.

Po prvobitnom planu, sezona je trebalo da krene poslednjeg vikenda aprila u holandskom Asenu, ali su pre mesec dana trke na čuvenoj „Katedrali brzine” odložene za kraj jula.

Nakon toga, sve je bilo dogovoreno da sezona krene od 7. do 9. maja u Portugalu, na čuvenoj stazi Eštoril. Međutim, trka na stazi, koja je bila domaćin završnice prethodne sezone odložena je zbog novih ograničenja Vlade, pa iz Dorne, organizatora Šampionata još nisu potvrdili da li će portugalska uopšte biti vraćena u kalendar.

S druge strane, španska kompanija najavila je da će staza Navara, na severu Španije, debitovati u kalendaru šampionata. Na ovaj način Španija će biti domaćin četiri vikenda u 2021. godini u WBSK, jer će pored „Navare” i „Motorland Aragona”, karavan posetiti i „Heres” i „Katalunju”.

nakon novih promena, sezona 2021. u WBSK trebalo bi da započne od 21. do 23. maja u Aragonu, a trenutno je u kalendaru šampionata ukupno 12 destinacija, plus Eštoril, čiji povratak još uvek nije siguran.

Navara će biti domaćin petog vikenda između 20. i 22. avgusta.

Danas objavljeno

Srbija sa +25 do nove pobjede i druge faze

Vanja A

Istorijska trka u Džedi: Dva prekida, “milion” incidenata i dramska pobjeda Hamiltona!

Vanja A

Preminuo Stevan Jelovac

M.

Ostavite komentar