Ponovo hapšenja na sjeveru Kosova; Još tri policajca iza rešetaka - BIGportal.ba
Region Vijesti

Ponovo hapšenja na sjeveru Kosova; Još tri policajca iza rešetaka

Policijski inspektorat Kosova (PIK) i istražitelji Istražnog odeljenja, u saradnji sa kosovskom policijom, uhapsili su tri policajca u Severnoj Mitrovici.

Kako prenosi Kossev, današnja operacija, koja je sprovedena u ranim jutarnjim časovima po nalogu Specijalnog tužilaštva, nastavak je operacije koja je izvedena u maju ove godine, pod nazivom “Krijumčarenje”.

Uhapšeni, policijski poručnik, narednik i policajac se terete da su izvršili krivična dela “organizovani kriminal” i “zloupotreba službenog položaja”. Uhapšene će ispitati istražitelji PIK-a u koordinaciji sa nadležnim tužiocem.

Kako je za prištinske medije potvrdio portparol Specijalnog tužilaštva, Ekrem Lutfiu, akcija je sprovedena po nalogu tužilaštva. Uhapšeni se terete za izvršenje krivičnog dela “zloupotreba službenog položaja” i “organizovani kriminal”.

Uz današnja tri hapšenja, ukupan broj policajaca uhapšenih tokom operacije “Krijumčarenje” je 25.

Kako podseća taj portal, u akciji koju je Kosovska policija sprovela 28. maja ove godine, uhapšeno je 19 pripadnika Kosovske policije, i to 11 Srba, 4 Albanca i 4 Bošnjaka među kojima su bili jedan komandir, tri poručnika i petnaest policijskih službenika. Akcija je potom nastavljena i u narednim danima, kada su uhapšena su još dva policijska službenika D.P. i V.T. na prelazu Jarinje i u Južnoj Mitrovici kao i jedna pripadnica Kosovske policije B.T. u Zubinom Potoku.

B92

Danas objavljeno

Veliko otkriće o egipatskim mumijama koje bi moglo da izmijeni istoriju

M.

Tramp: SAD se truju najezdom ilegalnih migranata

M.

Opljačkan i mučen albanski biznismen

M.

Ostavite komentar