Ponovo haos na ulicama Ljubljane, policija koristila vodeni top i suzavac - BIGportal.ba
Region Vijesti

Ponovo haos na ulicama Ljubljane, policija koristila vodeni top i suzavac

Slovenačka policija upotrijebila je suzavac i vodeni top protiv antivladinih demonstranata u Ljubljani, uoči samita lidera EU i Zapadnog Balkana.

Više stotina demonstranata protestovalo je danas u Ljubljani protiv vladinih oštrih regulativa za suzbijanje širenja virusa korona. Ovo je u proteklih mjesec dana treći sličan incident.

Demonstracije nisu direktno povezane sa samitom lidera EU i Zapadnog Balkana, ali organizatori protesta žele da iskoriste priliku i da zadobiju pažnju medija.

Slovenačka policija postavila je punktove i ograničila saobraćaj i kretanje u Ljubljani, ali i prema Brdu kod Kranja gdje se samit održava.

Mediji prenose da je organizator protesta priveden, kao i da je policija zaustavila tridesetak autobusa sa demonstrantima koji su dolazili u Ljubljanu iz drugih slovenačkih gradova.

Slovenačke vlasti uvele su obavezne zdravstvene propusnice, koje su, između ostalog, potrebne i za odlazak na posao u svim državnim firmama.

Ljudi moraju da dokažu da su potpuno vakcinisani ili da vrše veoma skupa testiranja na kovid 19.

Demonstranti su nosili transparente sa sloganima “Dosta sa korona fašizmom” i zahtjevali su jednak tretman za vakcinisane i nevakcinisane građane.

Danas objavljeno

U Srpskoj preminulo 16 osoba, novozaraženih 573

M.

Uhapšen zbog prijetnji bombom

M.

U Sloveniji rekordnih 17.491 novozaraženi

M.

Ostavite komentar