20. Maja 2022.

Ponovo dozvoljene posjete pacijentima u UKC Srpske

Big Portal

Iz ove ustanove saopšteno je da su posjete dozvoljene svaki radni dan od 16.00 do 17.00 časova, a subotom, nedjeljom i u dane državnih praznika od 10.00 do 12.00 časova.

U UKC-u naglašavaju da pacijenta može posjetiti samo jedna osoba.

Osobe sa bilo kakvim respiratornim simptomima ne smiju biti u posjeti pacijentima, a na ulazima u zgradu UKC-a radnik obezbjeđenja kontrolisaće korištenje zaštitne maske za lice.

Prilikom dolaska u kliniku ili odjeljenje, medicinska sestra ili tehničar će na ulazu uzeti podatke od posjetioca, odnosno popuniće obrazac koji sadrži ime i prezime pacijenta, ime i prezime posjetioca, te kontakt telefon posjetioca za slučaj pojave infekcije.

Takođe, medicinska sestra/tehničar vršiće nadzor nad provođenjem preporučenih mjera prevencije infekcija, odnosno na ulazu u bolesničku sobu potrebno je da posjeta dezinfikuje ruke i da se pravilno koristi zaštitna maska.

Svaki posjetilac, kao i pacijent, cijelo vrijeme posjete nosiće zaštitnu masku preko nosa i usta.

U Klinici za infektivne bolesti i Klinici za dječije bolesti posjete će se organizovati preko terase, kao i ranije, izuzev na etažama gdje su smješteni pacijenti pozitivni ili suspektni na kovid.

Imunokompromitovanim pacijentima /onkološki, hematološki, intenzivne njege, infektivno odjeljenje na lokaciji Hirurgija/ posjete će se organizovati u dogovoru sa načelnikom klinike ili šefom odjeljenja, uz obavezno poštovanje protivepidemijskih mjera.

U Klinici za ginekologiju i akušerstvo, u novorođenačkim odjeljenjima nije bio dozvoljen ulazak vanjskim posjetiocima ni ranije, tako da će se nastaviti s tom praksom, a u Odjeljenjima babinjara, na trećem i četvrtom spratu, obavljaće se kratke posjete na ulazima u odjeljenja, uz navedene obavezne mjere prevencije.

Posjete će se ograničiti po 15 minuta za svakog pacijenta, a u višekrevetnim sobama po 10 minuta. Ukoliko jedan pacijent ima više posjetilaca, posjeta će biti organizovana pojedinačno po 10 minuta.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare