Ponovo brojanje glasačkih listića na četiri mjesta - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Ponovo brojanje glasačkih listića na četiri mjesta

Centralna izborna komisija CIK BiH donijela je na današnjoj sjednici naredbe kojim se odobrava otvaranje vreća sa glasačkim materijalom i brojanje glasačkih listića na četiri biračka mjesta za nivo gradonačelnika Prijedora, radi pravilnog objedinjavanja utvrđenih izbornih rezultata u osnovnoj izbornoj jedinici Prijedor.Riječ je o biračkim mjestima 009B085, 009B061, 009B035 i 009B023C.

Gradska izborna komisija Prijedor podnijela je zahtjev za otvaranje vreća i pravilno objedinjavanje utvrđenih rezultata za četiri biračka mjesta, s obzirom na to da je nakon unosa i kontrole rezultata utvrđena nepravilnost, jer broj glasačkih listića u glasačkim kutijama nije jednak ukupnom broju svih glasačkih listića, saopšteno je iz CIK-a.

O pravilnom objedinjavanju utvrđenih izbornih rezultata Gradska izborna komisija Prijedor obavijestiće akreditovane posmatrače rada izborne komisije, navedeno je u saopštenju.

Na jučerašnjim prijevremenim izborima za gradonačelnika Prijedora, prema preliminarnim podacima, pobijedio je kandidat SNSD-a Slobodan Javor sa 13.076 ili 53,42 odsto glasova, a kandidat koalicije “Za naš Prijedor – DNS-SDS-PDP” Goran Predojević osvojio je 9.965 ili 40,71 odsto glasova birača.

Danas objavljeno

Stoltenberg: Razgovor sa Rusijom više nije moguć, NATO mora pomoći Ukrajini

M.

Vučić Kurtiju: Statusno pitanje završeno, srećan put u Brisel

M.

Preminuo glumac Davor Јanjić

M.

Ostavite komentar