25. Septembra 2019.

“Ponekad je bilo rasulo, da se ne lažemo, ali je dobro što se vraćamo”

Big Portal

Srpski tim je savladao Ukrajinu posle pet setova i plasirao se u polufinale Evropskog prvenstva.

U borbi za plasman u završni meč takmičenja Srbija će se sastati sa Francuskom u Parizu.

“Videli smo da je Ukrajina nezgodna ekipa, da je igrala protiv Belgije jednu dobru odbojku. Ponovili su protiv nas to, imaju nedostatke, ali ni mi nismo otpoštovali sve što smo se dogovorili. Uvek autsajderi imaju veliki motiv. NIje to opravdanje, ne mogu da shvatim da mi nemamo motiv kada se igra za plasman među četiri najbolje evropske ekipe. Moglo je mnogo bolje, reakcija na njihove servise, dogovorili smo se da ostavljamo linije, to nismo radili“, kazao je Kovač.

On je dodao da je na kraju najvažniji rezultat.

“Ne može se stalno pobeđivati nekom perfektnom igrom ima uspona i padova. Dobro je što se vraćamo, što je u petom setu bilo sasvim okej, dobri servisi, dobri blokovi, a u jednom trenutku nije bilo lucidnosti, lopte su nam padale, niko ne odigra nego lopta padne. To je možda strah od neuspeha, jer najviše treba da se radi u glavama ovih igrača. Moramo da budemo još više koncentrisani i samo da našu igru nametnemo protivniku. U pojedinim trenucima smo uspeli, ponekad je bilo rasulo da se ne lažemo. U drugom setu nas je Atanasijević vratio svojim servisima, do tada je Lisinac bio taj koji servira i moramo što se nivo igre diže, moramo i mi da imamo više raspoloženih na servisu jer je to jedini put ka dobrom rezultatu”, rekao je Kovač.

Polufinale je na programu 27. septembra u Parizu.

“Pričamo kako drugi imaju više motiva od nas, sad mi imamo veliki motiv. Prvo zbog ulaska u finale, drugo da pokažemo i tim Francuzima da smo ozbiljan protivnik za kvalifikacije za Olimpijske igre. Milion motiva, uvek je do sada bilo teško se motivisati, a sada nema kalkulacije. Da uđemo najbolje što možemo i da budemo u glavni jaki. Da ne razmišljamo o rezultatu nego samo poen za poen”, istakao je Kovač.-0:33

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare