17. Januara 2020.

Ponavlja se suđenje sinu Željka Mitrovića

Big Portal

Ovom odlukom, koja je danas objavljena na sajtu suda, naloženo je da mu se ponovi suđenje zbog krivičnog djela “teško djelo protiv bezbJednosti javnog saobraćaja”, dok je Apelacioni sud pravosnažnao odbio optužbu za krivično djelo “nepružanje pomoći povrijeđenom u saobraćajnoj nesreći”, jer je za njega nastupila apsolutna zastarjelost krivičnog gonjenja, još 18. jula 2019. godine.

Aleksandru Mitroviću suđenje će biti ponovljeno pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu, koji po nalogu Apelacionog suda mora da otkloni povrede odredbi krivičnog postupka i razmotriti činjenice na koje mu je ukazano rješenjem o ukidanju presude.

Apelacioni sud nalaže da prvostepeni sud posebno razmotri nalaz i mišljenje sudskog vještaka za informacione tehnologije, kao i da za utvrđene činjenice da jasne i argumentovane razloge, kao i da “cijeni svaki izvedeni dokaz i objasni koji to dokazi idu ili ne idu u prilog zaključku suda, pa će tako biti u prilici da donese pravilnu i na zakonu zasnovanu odluku”.

Mitrović je bio u pritvoru od 19. jula 2013. do 4. oktobra iste godine, a taj pritvor će mu se uračinavati u kaznu ukoliko bude osuđen na kaznu zatvora.

On je 18. jula 2013. godine, vozeći džip BMW Ustaničkom ulicom na pješackom prelazu udario i usmrtio Andreu Bojanić.
Prema navodima tužilaštva, vozio je brzinom većom od 81 kilometar na sat.

Pobjegao sa mjesta nesreće
Mitrović je pobjegao sa mjesta nesreće, a u policiju ga je odveo njegov otac Željko Mitrović.

Aleksandar Mitrović je optužen da je 18. jula 2013. godine prekoračivši brzinu kretanja na pješačkom prelazu u Ustaničkoj ulici svojim vozilom udario Bojanićevu koja je prelazila ulicu na crveno svjetlo.

On se u tom dijelu puta kretao gdje je brzina ograničena na 50 km/čas, kretao brzinom od 80 km/čas, smatra tužilaštvo.

Potom je bez zaustavljanja nastavio vožnju i ostavio povrijeđenu djevojku, a prema pisanju medija, a kasnije je otišao sa ocem da se preda policiji.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare