Pompeo zaprijetio Iranu - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Pompeo zaprijetio Iranu

Šef diplomatije SAD Majk Pompeo je zapretio Iranu “većom izolacijom i povećanim sankcijama”. Sve to nakon što je Teheran potvrdio da će Iran početi da obogaćuje uran na nivou višem od dogovorenog i pored protivljenja međunarodne zajednice. “Najnoviji razvoj iranskog nuklearnog programa vodi ka većoj izolaciji i većim sankcijama. Treba…

Šef diplomatije SAD Majk Pompeo je zapretio Iranu “većom izolacijom i povećanim sankcijama”.

Sve to nakon što je Teheran potvrdio da će Iran početi da obogaćuje uran na nivou višem od dogovorenog i pored protivljenja međunarodne zajednice.

“Najnoviji razvoj iranskog nuklearnog programa vodi ka većoj izolaciji i većim sankcijama. Treba se vratiti staroj politici koja zabranjuje Iranu obogaćivanje uranijuma. Iranski režim, opremljen nukearnim oružjem postaće još veća pretnju svetu”, napisao je Pompeo na Tviteru.

Iranske vlasti saopštile su ranije danas da će tokom dana početi da obogaćuju uranijum na nivo koji je zabranjen prema sporazumu. Dozvoljeni nivo je do 3,67 odsto.

Iranske mere predstavljaju odgovor američkom povlačenju iz sporazuma i ponovnom uvodjenju sankcija.

Sporazum o iranskom nuklearnomprogramu zaključili su 2015. u Beču Iran i šest velikih sila – SAD, Rusija, Kina, Francuska, Velika Britanija i Nemačka.
B92

Danas objavljeno

Pronađena droga, uhapšeno jedno lice

M.

Nove sankcije EU zbog migranata

M.

“Još je dug put pred nama”

M.

Ostavite komentar