Pompeo: Putin veoma dobro zna problematiku rusko-američkih odnosa - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Pompeo: Putin veoma dobro zna problematiku rusko-američkih odnosa

Američki državni sekretar Majk Pompeo izjavio je da ruski predsednik Vladimir Putin veoma dobro zna problematiku rusko-američkih odnosa kao i da je zbog toga njihov sastanak u Sočiju bio izuzetno produktivan.

„Lepo smo popričali. Putin je bio u potpunosti upuc´en. Očigledno je da razume sva ta pitanja i to vrlo, vrlo dobro, zbog čega smo veoma brzo uspeli da pređemo na konkretne komponente različitih elemenata odnosa. U tom smislu sastanak je bio veoma produktivan“, rekao je Pompeo novinarima.

Upitan da li i dalje kritički ocenjuje ruskog predsednika i njegovu politiku kao što je to činio ranije Pompeo je rekao da se ovde radi isključivo o odnosima između SAD i Rusije, kao i o tome kako da obe zemlje nastave da se krežu unapred. „Stvar nije u ličnostima“, dodao je.

„Mi c´emo tvrdoglavo da štitimo svoje interese. Oni ce da rade sve što je moguc´e da zaštite svoje na isti način“, ocenio je.

Nešto ranije je i pomoc´nik ruskog predsednika Jurij Ušakov ocenio susret Putina i Pompea rekavši da su imali solidan i konkretan razgovor.
On je takođe rekao i da su Putin i Pompeo potvrdili početak popravljanja rusko-američkih odnosa.

SPUTNIK

Danas objavljeno

Uragan Jan sve jači dok se približava Kubi

Vanja A

Erdogan: Želimo da organizujemo susret Putina i Zelenskog

Vanja A

Orban: Ako nam EU uskrati sredstva, uzećemo ih od drugog izvora

Vanja A

Ostavite komentar