6. Augusta 2020.

Pompeo pisao Dačiću: Saradnja SAD i Srbije za mir i prosperitet

Big Portal

Državni sekretar Pompeo je, takođe, naveo da su SAD svjesne da „svako od nas kao lider treba da štiti ljudska prava, vodi diplomatiju u ime građana koje predstavlja i nastavi da se sastaje, makar i virtuelnim putem, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Pompeo zahvaljuje Dačiću što mu se pismeno obratio kao i na poruci koju mu je uputio i koja ga je, kaže, obradovala u teškim vremenima prouzrokovanim pandemijom.

–Svake godine 4. jula Amerikanci praznuju godišnjicu potpisivanja Deklaracije nezavisnosti SAD koja jasno kaže da sva ljudska bića imaju pravo na život, slobodu i potragu za srećom. Ovi ideali prožimaju američku diplomatiju svakog dana – istakao je Pomeo.

On ukazuje na to da kao što “SAD sarađuju sa vama i drugim državama da bi osigurale mir, stabilnost i ekonomski prosperitet svih nacija, tako smo svesni da svako od nas kao lider treba da štiti ljudska prava, vodi diplomatiju u ime građana koje predstavljamo i nastavi da se sastaje, makar i virtuelnim putem”.

Pompeo je zaključio i da se raduje nastavku saradnje sa Dačićem u cilju, kako je naveo, “prevazilaženja izazova sa kojima se zajedno suočavamo, rada na unapređenju sloboda i zaštite ljudskog dostojanstva svih ljudi”.

Tanjug
Foto: Pablo Martinez Monsivais, Pool/AP Photo/Tanjug

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare