13. Januara 2021.

Pompeo otkazao put u Evropu, šef diplomatije Luksemburga ne želi susret

Big Portal

Pompeo je nameravao da se sastane sa šefom diplomatije Luksemburga Žanom Aselbornom, a potom je planirao nekoliko sastanaka u Briselu.

Ministarstvo inostranih poslova Luksemburga obavestilo je Stejt department da sada nema uslova za taj sastanak, ali je Pompeov put u Brisel bio aktuelan do poslednjeg trenutka i otkazan je tek danas, rečeno je Rojtersu.

Iz diplomatskih izvora britanskoj agenciji je rečeno da su otkazi sastanaka usledili zbog nasilnog ulaska pristalica Donalda Trampa u Kongres prošle sedmice.

Pompeo je to osudio, ali njegovi planirani sagovornici smatraju da je propustio da istakne ulogu koju je u tome imao američki predsednik.

Aselborn je dan nakon nereda na Kapitolu izjavio da je Tramp “kriminalac” i “politički piromanijak”, a odmah potom je odlučeno da se otkaže sastanak sa Pompeom.

Stejt department odbio je molbu Rojtresa za komentar o otkazivanju evropske turneje Pompea.

Nakon otkazivanja sastanka u Luksemburgu, bilo je planirano da Pompeo u sredu ima privatnu večeru sa Jensom Stoltenbergom u privatnoj rezidenciji generalnog sekretara NATO u Briselu, a narednog dana trebalo je da se sastane sa ministarskom inostranih poslova Belgije Sofi Vilmes.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare