Pompeo oštar: U Kini i Sjevernoj Koreji događaju se loše stvari, jer vlasti kriju informacije - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Pompeo oštar: U Kini i Sjevernoj Koreji događaju se loše stvari, jer vlasti kriju informacije

Američki državni sekretar Majk Pompeo izdvojio je Kinu i Sjevernu Koreju kao zemlje u kojima se događaju “loše stvari” pošto vlasti stanovništvu uskraćuju informacije.

U intervjuu za jednu radio stanicu, Pompeo je rekao da u njegovoj zemlji vladu na odgovornost pozivaju mediji, navodi južnokorejska novinska agencija Jonhap.
“Kina je mogla da spriječi stotine hiljada smrti”

–Gledajući šta se u današnje vrijeme događa unutar drugih zemalja u kojima informacije bivaju uskraćene – bilo da se to dešava u Sjevernoj Koreji ili u Kini, gdje ljudi nemaju pristup osnovnim informacijama – možete vidjeti da se dešavaju loše stvari – dodao je Majk Pompeo.

–Komunistička partija Kine pokušala je da suzbije informacije o (korona) virusu, o tome gdje se on prvo pojavio, kako je sve počelo i kako je on prenošen između ljudi, pa je čak iskoristila Svjetsku zdravstvenu organizaciju da bi širila tu tezu – rekao je Pompeo.

Kako podsjeća Jonhap, vlasti Severne Koreje tvrde da u toj zemlji nema potvrđenih slučajeva korona virusa a, barem javno, odbile su pomoć Sjedinjenih Američkih Država u borbi protiv pandemije.

Tanjug
Foto: Chris kleponis/Pool/EPA

Danas objavljeno

Stiže “Frankeštajn varijanta”, udružili se omikron i delta

M.

Zapad upozorava Rusiju: Napad na Ukrajinu imaće žestok odgovor

M.

Pao F-35, ima povrijeđenih

M.

Ostavite komentar