POMOGLA POLICIJI PA ”ZARADILA” PRIJAVU: Da li prijavljivati krivična djela? - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

POMOGLA POLICIJI PA ”ZARADILA” PRIJAVU: Da li prijavljivati krivična djela?

– Šokirana sam zbog činjenice da sam celi slučaj prijavila policiji, dostavila im snimak i tako pomogla u rasvetljavanju kritičnog događaja, a sada sam izložena krivičnom gonjenju. Pritom ništa neovlašteno nisam snimala, jer od FS RS imam dozvolu za snimanje svih sastanaka u službenim prostorijma – rekla je Gubićeva.

  • Jelena Gubić, stručni saradnik za licenciranje i odnose s javnošću Fudbalskog saveza Republike Srpske, našla se pod istragom PU Banjaluka nakon što je istoj toj policiji prijavila i pomogla u rasvetljavanju tuče koja se odigrala na sastanku FS RS u Banjaluci.

Kao ”zahvalnicu” za savesno obavljanje građanske dužnosti Gubićeva je od PU Banjaluka dobila krivičnu prijavu za ”neovlašteno fotografisanje”.

  • Lice se sumnjiči da je 20. septembra u prostorijama FS RS mobilnim telefonom sačinila video snimak prostorije i prisutnih, bez njihove saglasnosti, a zatim omogućila da se putem medija sa snimkom upoznaju i druga lica – navodi se u saopštenju za javnost PU Banjaluka.

U prevodu Gubićeva je mobilnim telefonom snimila trenutak kada je Novak Damjanović, predsednik FK ”BSK” iz Banjaluke, ušao u prostorije FS RS za vreme sastanka radne zajednice. Prvo se verbalno, a potom i fizički sukobio sa sekretarom FS RS Goranom Ćejićem. Videvši šta se dešava Gubićeva je sve mahinalno snimila telefonom. Incident je prijavila policiji, da bi nadležnom inspektoru dostavila i snimak tuče, što je ”Novostima” potvrđeno i u PU Banjaluka.

Na osnovu snimka slučaj je rasvetljen i Damjanović priveden. Na teret mu se stavlja da je počinio krivična dela ugrožavanje sigurnosti i nanošenje telesnih povreda na štetu Gorana Ćejića. Zanimljivo je da policija o tim delima nije izdala saopštenje za javnost, ali je Gubićevu stavila na stub srama i upustila se u njeno krivično gonjenje. Razlog tome, kako navode u PU Banjaluka, je činjenica što se ona tereti za krivično delo koje se ”goni po službenoj dužnosti”, a Damjanović za dela ”koja se gone po predlogu oštećenog”.

Inače, Gubićeva je u postupku bila svedok, sve dok snimak tuče nije objavljen na internet portalima 28. septembra. Od tada je postala osumnjičeni.

Upućeni su uvereni da će tužilaštvo odbaciti ovu skandaloznu prijavu policije, jer će se u protivnom nametati pitanje kako će se bilo koji građanin odlučiti na prijavljivanje bilo kojeg krivičnog dela kome je bio svedok ili ga snimio mobilnim telefonom.

GUBIĆ: U ŠOKU SAM

Jelena Gubić za ”Novosti” kaže da je šokirana postupanjem policije.

  • Šokirana sam zbog činjenice da sam celi slučaj prijavila policiji, dostavila im snimak i tako pomogla u rasvetljavanju kritičnog događaja, a sada sam izložena krivičnom gonjenju. Pritom ništa neovlašteno nisam snimala, jer od FS RS imam dozvolu za snimanje svih sastanaka u službenim prostorijma – rekla je Gubićeva.

Pogledajte još jednom snimak tuče u prostorijama FSRS:

(BN/Novosti)

Danas objavljeno

Poslanici nisu potvrdili povredu vitalnog interesa RS

M.

Tuga u Brčkom: Ukopano sedam žrtava požara

M.

Težak udes kod Doboja

M.

Ostavite komentar