Pomoću detektora za metal pronašao vještičiji napitak: U bočici plutali zub i kosa, ali to nije najgore - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Pomoću detektora za metal pronašao vještičiji napitak: U bočici plutali zub i kosa, ali to nije najgore

Kada je okrenuo staklenu posudicu video je kako zub pluta u nekoj tečnosti. Kasnije je saznao da je u pitanju urin

Bočicu sa veštičijim napitkom koji su ljudi masovno koristili tokom 19. veka pronašao je Kris (46) koji se zabavljao istražujući šumu pomoću detektora za metal.

Posudu napravljenu od Viktorijanskog stakla pronašao je Kris Lengston pomoću metal detektora u šumi u Osvestriju na severu Velike Britanije.

Kada je iz zemlje iskopao bočicu ostao je zaprepašćen onim što je pronašao u njoj. Kada je okrenuo staklenu posudicu video je kako zub pluta u nekoj tečnosti. Kasnije je saznao da je u pitanju urin.

Stručnjaci sa Arheološkog instituta koji su ispitali bočicu rekli su da je najverovatnije u pitanju neki napitak koji je korišćen nekada kako bi sprečio zle duhove i bolesti da uđu u dom.

Kris je nastavio da istražuje ovo područje, a onim što je pronašao u blizini ostao je još više zatečen. Na nekoliko mesta pronašao je zakopane glave lutaka, za koje veruje da su takođe deo nekih rituala.

On je ubrzo odlučio da sve predmete koje je pronašao vrati nazad odakle je i našao, kako bi izbegao da prokletsktvo pređe na njega i njegovu pordicu.

Pre nego što je to uradio poslao je bočicu na Institut za Arheologiju, gde su mu potvrdili da bočica potiče iz perioda između 1860. i 1900. godine.

Kris koji se iz hobija bavi pronalaženjem stvari pomoću metal-detektora, kaže da mu je ovo bio četvrti put da je dolazio u ovu šumu, ali da nije ni slutio šta će ovoga puta pronaći zakopano u blizini jednog drveta.

– Dobra stvar je što sam sa sobom imao kameru pa sam mogao sve da fotografišem i snimim. Jednom sam pronašao bočicu u kojoj je bila plava tečnost, ali to nije ni izbliza bilo jezivo kao ovo – rekao je Kris.

On je rekao da je u bočici video vlas kose i da ga je to inspirisalo da nastavi da kopa. Kada je uspeo da izvuče posudu video je da u zamućenoj tečnosti pliva zub.

Kris je svoj pronalazak odmah objavio na svom instagram profilu, a njegovo otkriće pokrenulo je veliku debatu u komentarima.

Dok su mu jedni govorili da napitak odmah vrati nazad gde ga je pronašao jer će mu se dogoditi nešto loše, drugi su ga savetovali da bočicu zadrži kao uspomenu ili je proda.

Da li vi verujete u magiju i šta biste vi uradili na njegovom mestu, pišite nam u komentarima.

(Telegraf.rs)

Danas objavljeno

Pjevač se rastao od djevojke četiri mjeseca nakon rođenja njihovog djeteta

Zeljka

Najomraženija preljubnica uživa u ljubavi, ali i provocira atraktivnim slikama na Instagramu

Zeljka

Voditelju Andersonu Kuperu majka ponudila da rodi njegovo dijete

Zeljka

Ostavite komentar