23. Aprila 2021.

Pomen radnicima RTS-a koje je ubio NATO

Big Portal

Komemorcija “Sećanje na nedužne” održana je tačno u 2.06 časova, kada je zgrada 1999. godine bombardovana, a živote izgubilo 16 radnika te medijske kuće.

Prije tačno 22 godine prvi put u istoriji ratovanja pogođena je jedna medijska kuća koja je prethodno proglašena za legitimni vojni cilj u vrijeme kada su na njenom programu emitovane vijesti.

Miroslav Medić čiji je brat Siniša ubijen te noći, naglasio je da porodice i dalje postavljaju pitanje zašto su njihovi najmiliji svirepo ubijeni, zašto su žrtvovani, zašto niko od čelnika NATO nije odgovarao za ovaj zločin, prenosi RTS.

  • Isto tako, pitamo zašto niko u tadašnjoj vlasti nije učinio ništa da se tragedija spriječi, zašto oni čija je to obaveza bila nisu učinili ništa da zaštite ljude, iako je bilo najava da je televizija moguća meta – rekao je Medić.

Vršilac dužnosti direktora RTS-a Ilija Cerović rekao je da je spomenik “Zašto” opomena da se ovo više nikada ne ponovi.

U napadu na RTS su poginuli Јelica Munitlak, Ksenija Banković, Darko Stoimenovski, Nebojša Stojanović, Dragorad Dragojević, Dragan Tasić, Aleksandar Deletić, Slaviša Stevanović, Siniša Medić, Ivan Stukalo, Dejan Marković, Milan Јoksimović, Branislav Јovanović, Slobodan Јontić, Milovan Јanković i Tomislav Mitrović.

Pomenu stradalim prisustvovali su ostalih ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Darija Kisić Tepavčević i zamjenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

RTS

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare