19. Decembra 2022.

Pomažu kod ublažavanja nadutosti i izbacivanja toksina: Tri čaja koja djeluju kao prirodni diuretici

Big Portal

Diuretici pomažu telu da se oslobodi nagomilane tečnosti, odnosno vode i natrijuma. Uglavnom deluju tako što postiču bubrege da izbacuju veće količine natrijuma kroz mokrauću.

Osim lekova sa diuretičkim svojstvima, mnoga hrana biljnog porekla ima slična svojstva.

1. Čaj od maslačka

Problemi sa probavom su česti, a može biti jako naporno u svakodnevnom funkcionisanju. Zbog svojih detoksikacionih svojstava, mogućnosti neutralisanja slobodnih radikala, ovaj čaj bi mogao da bude od pomoći, kažu mnoga istraživanja.

Pročitajte još: Rešite se BOLINIH ŽULJEVA na stopalima: Narodni lek koji će vam pomoći

2. Zeleni čaj

Zeleni čaj, baš kao i crni, ima brojna blagotvorna dejstva. Između ostalog, dobri su diuretici. Ne samo što zeleni čaj ne sadrži nijednu kaloriju, može vam pomoći u sagorevanju masnoća i gubitku neželjenih kilograma. Pripremite svež zeleni čaj bez ikakvih dodataka.

3. Čaj od peršuna

Peršun podstiče izlučivanje tečnosti iz organizma, tako da je veoma koristan za zdravlje bubrega i svih mokraćnih puteva. Koren peršuna deluje kao prirodni diuretik.

Pored toga što podstiče izlučivanje tečnosti, podstiče se i eliminisanje soli iz organizma, što posledično utiče i na smanjenje krvnog pritiska. Iz sličnih razloga može pomoći u borbi protiv gojaznosti. Čaj od peršuna povećava elastičnost krvnih sudova što umanjuje rizik od nastanka uobičajenih kardiovaskularnih bolesti.

magazin.novosti.rs

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare