25. Maja 2019.

Pomama za električnom Hondom e

Big Portal

Dugo najavljivana “trka” električnih automobila je definitivno počela.

“Starosedeocima” u vidu Teslinih modela, BMW-a i3 i Nisan Lifa, kao globalno najpopularnijim električnim automobilima, uskoro će se priključiti brojni drugi modeli. Upravo predstavljene Opel Korsu-e i Škodu Citigoe iV čeka Folksvagen ID.3, koji je za manje od 24 sata od kada je “otvorena knjiga rezervacija” dobio deset hiljada rezervacija.

Kada je reč o zainteresovanosti publike, tu je i Honda e, mali električni automobil koji privlači pažnju još od prvog pojavljivanja u Frankfurtu 2017.

Do sada se čak 25 hiljada ljudi registrovalo na Hondinim sajtovima u Nemačkoj, Francuskoj, Norveškoj i Velikoj Britaniji i oni će imati mogućnost “preče kupovine”, saopštila je Honda. Početak proizvodnje počinje krajem ove godine, a prodaja na proleće 2020.

Pored veoma simpatičnog retro dizajna, Honda e se odlikuje autonomijom od oko 200 kilometara i baterijama koje se na brzom punjaču pune do kapaciteta od 80 odsto za samo 30 minuta. Honda tvrdi da će kupci uživati u ovom modelu i zbog posebnog info-zabavnog sistema čije će se informacije prikazivati na ogromnom “od vrata do vrata” ekranu.

Za sada nema informacija o snazi motora, ali je poznato da će pogon biti na zadnjoj osovini.

Izvor: Mondo

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare